کد خبر: 12579
تاریخ انتشار: 14 شهریور 1403 - 17:54
با چشمان نگرانش در حالیکه کوله بر پشت و دست در جیب دارد به تابلو بورس نگاه می‌کند او نیز به مانند بسیاری دیگر از مردم این روزها آن‌قدر حالش بد است که هیچ چیز حالش را خوب نمی‌کند‌ می‌گوید اشتباه کردم و...

فراتاب: با چشمان نگرانش در حالیکه کوله بر پشت و دست در جیب دارد به تابلو بورس نگاه می‌کند او نیز به مانند بسیاری دیگر از مردم این روزها آن‌قدر حالش بد است که هیچ چیز حالش را خوب نمی‌کند‌ می‌گوید اشتباه کردم و باید می‌دانستم وقتی بقیه با میلیاردها سرمایه، سرمایه‌گذاری نمی‌کنند، پس حتما خبری هست و باید با تفکر وارد این کار می‌شدم. مردم از ریزش بورس ضربه سنگینی خوردند و هنوز زخم آن بخصوص برای سهامداران خرد تازه است.  گلایه جدی مردم از وضعیت بد اقتصادی بخصوص وضعیت نابسامان بورس است. از اینکه چرا فکر می‌کنند بهتر از کارشناسان و مردم می فهمند و حتی مردم را لایق توضیح نمی‌دانند. بعد از گمانه‌زنی‌های بسیار سرانجام عبدالناصر همتی به عنوان وزیر جدید اقتصاد انتخاب شد‌. سرفصل‌های برنامه های همتی، ظاهرا نقش این وزیر را بزرگ‌تر از وزرای پیشین مي‌سازد هرچند از طرفی انتخاب وی خاطرات متناقضی را در ذهن سهامداران زنده می‌کند. دیگر حمایت‌های کلامی مردم را راضی و خرسند نمی‌کند و اثر خود را از دست داده است. با این حال باید دید در میان برنامه‌های اقتصادی همتی، آیا برنامه‌ای برای بهبود وضع بورس وجود دارد یا خیر؟ 

 

با این حال همتی در وزارت اقتصاد و دارایی 15 اولویت مختلف را برای کاستن از مشکلات اقتصادی و درمان این زخم‌های بزرگ پیشنهاد کرده است که عبارتند از:

۱- تامین ثبات اقتصاد کلان و پيش‌بينی‌پذیر ساختن اقتصاد

۲- مهار تورم و حفظ تقویت ارزش پول ملی

۳- بهبود محیط کسب و کار و رقابت پذیر کردن اقتصاد

۴- توانمندسازی بخش خصوصی به عنوان پیشران درون‌زایی اقتصاد ملی

۵- توجه به سرمایه‌گذاری‌های مولد و ایجاد جهش در تولید ملی

۶- تلاش برای جلب و جذب سرمایه خارجی

۷- افزایش سهم مالیات در بودجه عمومی و نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی

۸- ایجاد زمینه اشتغال برای عموم مردم و شغل آفرینی پایدار و کاهش بیکاری

۹- بهبود شرایط بازار سرمایه و افزایش عمق و شفافیت آن در جهت جلب سرمایه های مردم و ایجاد تعادل در بازارهای مالی و پولی

۱۰- تحکیم بنیان های اقتصاد داخلی در کنار تعامل با اقتصاد جهانی

۱۱- افزایش نفوذ بیمه در کشور، خصوصا در زمینه بیمه‌های زندگی

۱۲- مولدسازی دارایی‌های راکد دولت

۱۳- میدان دادن و بکارگیری نیروهای کارآمد و متخصص و جوان

۱۴- تامین مالی پایدار دولت

۱۵- توسعه ابزارها، نهادها و سازوکارهای متنوع سرمایه‌گذاری

حال باید منتظر ماند و دید در عمل آیا این کاندیدای سابق ریاست جمهوری و وزیر فعلی اقتصاد خواهد توانست بر اساس این اولویت‌ها و برنامه‌ها از مشکلات اقتصادی کشور از جمله در بخش بورس بکاهد و رونقی به این شرایط راکد بدهد یا خیر؟

گزارش از محبوبه دارابی

بازنشر این مطلب با ذکر منبع «فراتاب» بلامانع است

نظرات
آخرین اخبار