کد خبر: 360
تاریخ انتشار: 4 اسفند 1394 - 18:45
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان، در دیدار با ایگور سراداک همتای بوسنیایی خود آنچه که رییس جمهوری درباره برجام 2 گفته است را همبستگی داخلی برای توسعه و پیشرفت کشور دانست.

به گزارش فراتاب به نقل از اداره کل دیپلماسی رسانه ای، رییس دستگاه سیاست خارجی کشورمان در نشست مشترک مطبوعاتی با وزیر خارجه بوسنی  اظهار داشت: در مورد منطقه ما همواره گفته ایم که باید پارادایم حاکم بر منطقه از پارادایمی که به تقابل هسته ای انجامید و مبتنی بر حاصل جمع صفر بود به پارادایم فهم مشترک تغییر کند.
وی گفت: این پارادایمی که جمهوری اسلامی ایران در دهه 60 و اوج جنگ تحمیلی مطرح کرده و همواره بر این سیاست تاکید کرده است و این سیاست جدی و راهبردی ما است.
ظریف ادامه داد:امیدوارم کشورهای منطقه مخصوصا رژیم عربستان که دنبال آتش افروزی و جنگ افروزی در منطقه بوده اند قبل از اینکه بیش از این به خود خسارت بزنند کما اینکه با کاهش قیمت نفت بیشترین خسارت را خود رژیم سعودی تحمل کرده است، دست از این کارها بردارند.
وزیر امور خارجه افزود: سعودی ها امروز در تقویت گروه های افراطی خسارات زیادی تحمل می کنند. آنها هرچه سریعتر این باور را که ما از مدت ها قبل داشتیم، پیدا کنند که راه در این منطقه تغییر دیدگاهشان ، منطقه امن تر خواهد شد.
ظریف در بخش دیگری از سخنان خود از حضور وزیر خارجه بوسنی و هرزگوین و هیات همراه بعد از یک مدت طولانی در ایران ابراز خشنودی کرد و گفت: بسیار خوشحالیم که بعد از یک دوران تلخ امروز شاهد زندگی مسالمت آمیز اقوام مختلف در بوسنی هستیم و خوشحالیم که جمهوری اسلامی ایران بتواند با توجه به سابقه دوستی بر روابط نزدیک با مردم بوسنی کماکان در حوزه های مختلف سیاسی، فرهنگی و اقتصادی با دولت و مردم بوسنی ارتباط تنگاتنگ داشته باشد.
وزیر امور خارجه همچنین درباره مذاکرات امروز خود با ایگور سراداک گفت: امروز در زمینه مشورت های سیاسی و منطقه ای بین دو وزارت خارجه تفاهم کردیم و مقرر شد در سطوح مختلف این مشورت ها به طور مرتب و مستمر انجام شود.
ظریف ادامه داد: همچنین توافق کردیم در حوزه های مختلف اقتصادی زمینه همکاری های گسترده تر را فراهم کنیم از جمله از طریق تسهیل صدور روادید بین دو کشور و تسهیل همکاری های بانکی و مقابله با تروریسم. همچنین با توجه به پیشینه روابط ، گفت و گو و همکاری در زمینه های فرهنگی و آموزشی از جمله زمینه های همکاری بین دو کشور به شمار می رود.
ظریف با بیان این که منطقه بالکان و منطقه ما از افراط و خشونت رنج می برند اظهارداشت: امروز همچنین درباره موضوع پناهندگان در اروپا و همچنین روند درخواست عضویت بوسنی بر اتحادیه اروپا بحث و گفت و گو کردیم.

بحران سوریه راه حل نظامی ندارد

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت:جمهوری اسلامی ایران از هر اقدامی که به توقف خونریزی ها بینجامد و جان مردم سوریه را حفظ کند، حمایت می کند.

وی بیان کرد: جمهوری اسلامی همواره معتقد بوده که بحران سوریه راه حل نظامی ندارد و تنها راه، گفت و گو بین طرف های مختلف سوری و سپردن راه حل به مردم سوریه است.
ظریف ادامه داد: وظیفه سایر کشورها تسهیل گفت و گو و نه مشروط کردن آن و تلاش برای تعیین چارچوب این گفت وگوها است.
وزیرخارجه خاطرنشان کرد: آتش بس در طرح هایی که جمهوری اسلامی ایران در دو و نیم سال اخیر برای راه حل سیاسی ارایه کرده، قدم اول بوده و در نشست گروه بین المللی حمایت از سوریه در وین نیز جمهوری اسلامی ایران بر آتش بس فوری، همه جانبه و ارسال کمک های انسانی به همه مناطق سوریه تاکید کرده است و هنوز هم همین اعتقاد را دارد.
ظریف ادامه داد: آتش بس به معنای اجازه دادن به ادامه فعالیت داعش، النصره و گروه های دیگر مرتبط با القاعده که توسط جامع بین الملل تروریست شناخته شده اند مثل احرارالشام و گروه های مشابه نیست.
لذا آتش بس که با اسم توقف مخاصمات به روند آن اشاره می کند، ضرورت دارد چارچوب های مشخص و روشنی داشته باشد.
وی اضافه کرد: در این راستا اولا لازم است از ایجاد زمینه برای ارسال کمک به گروه های تروریستی و سایر گروه های مسلح در دوران آتش بس و همچنین از اعزام نیروی جدید و سربازگیری جدید توسط داعش والنصره جلوگیری کند که به معنای نظارت کامل بر مرزها است.
وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: علاوه بر آن، ضرورت جلوگیری از پنهان شدن داعش و النصره پشت دیگر گروه های مسلح از دیگر ضرورت های آتش بس در سوریه است.
ظریف ادامه داد: هنوز جزئیات مربوط به نحوه اجرای آتش بس مورد توافق قرار نگرفته است، اصل آتش بس در اجلاس مونیخ توسط گروه بین المللی حمایت از سوریه تحت عنوان توفق مخاصمات مورد توافق قرار گرفت و هنوز هم جزئیات مورد بحث قرار دارد.
وی همچنین گفت ما به عنوان جمهوری اسلامی از هر اقدامی که به توقف خونریزی بینجامد و جان مردم سوریه را حفظ کند حمایت می کنیم و امیدواریم سایر کنشگران منطقه و جامعه جهانی با سیاست جدی و صادقانه به دنبال متوقف کردن تخاصمات باشند و نه گرفتن فرصت.

استقبال از حضور ایران در بخش های زیر ساختی بوسنی
ایگور سراداک وزیر خارجه بوسنی و هرزگوین نیز در این نشست  ضمن ابراز خرسندی از حضور در ایران و ملاقات با مقامات کشورمان گفت: روابط بوسنی و ایران در سالهای گذشته روابط بسیار خوبی بوده و امروز بسیار خوشحالم که هر دو طرف متمایل به ادامه و تقویت روابط هستند.

وی ضمن تاکید بر ضرورت گسترش و تقویت روابط دوجانبه اظهار داشت: در نشست امروز درباره روابط اقتصادی گفت و گو کردیم؛ روابط سیاسی می تواند در توسعه روابط اقتصادی هم تاثیرگذار باشد.
وزیر خارجه بوسنی و هرزگوین اضافه کرد: ما دارای ظرفیت هایی هستیم و می توانیم تجارت خارجی بالایی باهم داشته باشیم و از حضور ایران در بخش های زیرساختی بوسنی و هرزگوین استقبال می کنیم.
سراداک همکاری در حوزه های گردشگری و حمایت از گفت و گوی بین آژانس های گردشگری را از دیگر محورهای گفت و گوهای خود با وزیر خارجه کشورمان عنوان کرد و افزود: در این دیدار همچنین درباره نشست مشترک اقتصادی دو کشور که نوامبر گذشته با حضور وزیر تجارت بوسنی در تهران برگزار شد، گفت و گو کردیم.
وی تقویت روابط اقتصادی و گردشگری و تسهیل صدور روادید بین دو کشور را دو محور اصلی گفت و گوهای خود با محمد جواد ظریف ذکر کرد و گفت: برای برگشتن روابط بانکی به حالت عادی و نرمال خود تلاش های زیادی انجام خواهیم داد.
وزیر خارجه بوسنی افراطی گری را چالش مشترک دو کشور ذکر کرد و گفت: خوشحالیم که در زمینه مبارزه با تروریسم و افراطی گری دارای نظرات یکسانی هستیم.
سراداک همچنین با اشاره به برنامه بوسنی برای پیوستن به اتحادیه اروپا گفت:برای ما پیوستن به اتحادیه اروپا یک موضوع استراتژیک است و مردم بوسنی لیاقت پیوستن به این اتحادیه را دارند.
وی با بیان اینکه ما خواهان تداوم روابط با سایر کشورها هستیم گفت:ما می توانیم همکاری های زیادی در زمینه انرژی داشته باشیم و خواهان گسترش روابط با ایران هستیم.
وزیر خاجه بوسنی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن ابراز امیدواری نسبت به اجرایی شدن آتش بس در سوریه گفت: آتش بس تاثیر مستقیمی بر وضعیت آوارگان دارد و این مسئله بر اروپا هم تاثیرگذار خواهد بود.
سراداک خطاب به وزیر امور خارجه کشورمان گفت: این اولین بار است که به ایران سفر می کنم و امیدوارم آخرین سفر نباشد و همچنین زودتر شما را در سارایوو ملاقات کنیم .
وی همچنین در پاسخ به سوالی پیرامون اهداف حضور نظامی روسیه در سوریه و تاثیرات آن بر اروپا گفت: ما به دقت اتفاقات را زیر نظر داریم و باید جنگ را در سوریه متوقف کنیم که این مسئله نه تنها موج آوارگان را متوقف می کند بلکه باعث ایجاد ثبات می شود.
وزیر خارجه بوسنی و هرزگوین اضافه کرد: هیچ کشوری خواستار تغییر جهت آوارگان به اروپا نیست و در عین حال موضوعات را به دقت زیر نظر داریم.
سراداک در پایان گفت: چهارشنبه وزرای خارجه اتحادیه اروپایی در نشست اضطراری بحران سوریه را مورد بررسی قرار می دهند و امیدواریم نتایج مثبتی از این نشست ایجاد شود.

 

 

نظرات
آخرین اخبار