فقط کشورهای منطقه می‌توانند امنیت منطقه را تضمین کنند. | فراتاب
کد خبر: 9504
تاریخ انتشار: 21 مرداد 1398 - 22:02
ظریف پس از بازگشت از قطر اعلام کرد
ظریف: روابط با قطر می‌تواند الگویی برای مناسبات سیاسی ایران و کشورهای منطقه باشد

فراتاب-گروه دیپلماسی: محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پس از سفر یکروزه خود به به قطر ساعاتی پیش به تهران بازگشت. به گزارش فراتاب به نقل از ایسنا، در این سفر یکروزه، ظریف با امیر قطر و همتای قطری خود دیدار و در مورد مسائل مهم منطقه ای و روابط دو جانبه گفت و گو و تبادل نظر کرد.

ظریف در دیدار با محمد بن عبدالرحمن وزیر خارجه قطر روابط ایران و قطر را در تمامی زمینه ها از جمله در حوزه سیاست و اقتصاد رو به رشد خواند.

ظریف گفت: ائتلاف های نظامی از پیش شکست خورده‌اند و نیروهای بیگانه موجبات ناامنی منطقه را فراهم می‌آورند.
وزیر خارجه ایران امنیت خلیج فارس را مسئولیت کشورهای همین منطقه دانست و نه نیروهای خارجی و بر مسئولیت ایران در حفظ صلح و ثبات منطقه تاکید کرد.

وزیر خارجه قطر نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از روابط ویژه ایران و قطر، بر نقش دو کشور در برقراری صلح و ثبات منطقه و همکاری مشترک جهت تقویت عنصر گفتگو برای حل و فصل مشکلات منطقه تاکید کرد.

ظریف صبح دوشنبه با شیخ تمیم بن حمد امیر قطر دیدار و گفتگو کرد.  وزیر خارجه کشورمان در این دیدار دیدگاه جمهوری اسلامی ایران در توسعه مناسبات با کلیه همسایگان را مورد تاکید قرار داد و از روابط ایران و قطر به عنوان الگویی برای مناسبات سیاسی ایران و کشورهای منطقه یاد کرد.

وزیر امور خارجه ایران‌ گفت: تروریسم اقتصادی علیه ملت ایران کارساز نیست و بر ناامنی منطقه افزوده است.

امیر قطر نیز در این دیدار با اشاره مناسبات "نزدیک و برادرانه" ایران و قطر، مشورت و رایزنی دو کشور در خصوص مسائل منطقه ای و بین‌المللی و تلاش مشترک برای حل و فصل مشکلات منطقه را مورد تاکید قرار داد. او همچنین بر آمادگی همیشگی کشور متبوع خود برای برقراری صلح و ثبات در منطقه تاکید کرد.

ظریف شب گذشته در گفت و گو با بخش انگلیسی تلوزیون الجزیره، مداخله آمریکا در خاورمیانه و گسترش حضور نظامی این کشور در منطقه را عامل اصلی افزایش تنش‌ها در منطقه دانست.

وزیر امور خارجه در گفت‌وگو با شبکه الجزیره گفت: غرق شدن منطقه در سلاح توسط آمریکا و هم‌پیمانانش، منطقه ما را به بشکه باروت آماده انفجار تبدیل کرده است.

وزیر امور خارجه گفت: خلیج فارس منطقه کوچکی است و هرچه حضور کشتی‌های بیگانه در آن بیشتر شود، امنیت در خلیج فارس برای همه ما کمتر خواهد شد.

ظریف همچنین گفت: سال گذشته، آمریکا تسلیحاتی به ارزش پنجاه میلیارد دلار به منطقه فرستاد. برخی کشورهایی در منطقه‌مان نیز که حتی یک سوم جمعیت ما را ندارند، 87 میلیارد دلار را صرف خریداری تجهیزات نظامی کرده‌اند.

وی افزود: ایران با اینکه تقریبا یک میلیون نیروی نظامی دارد سال گذشته تنها 16 میلیارد دلار را صرف تدارکات نظامی کرده است. امارات متحده عربی تنها با داشتن یک میلیون جمعیت، مبلغ 22 میلیارد دلار و عربستان نیز مبلغ 87 میلیارد دلار را صرف تدارکات نظامی کرده است.

وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص ناامنی‌های منطقه هم گفت: اگر داریم درباره تهدیدات در منطقه صحبت می‌کنیم، باید تصریح کنم که این تهدیدات تنها از سوی آمریکا و متحدانش می‌آیند که در حال تزریق تسلیحات به منطقه هستند. به این طریق بشکه باروت در شرف انفجار قرار می‌گیرد.

وی در خصوص ائتلاف دریایی آمریکا در تنگه هرمز گفت: این آبراه کوچکی است و حضور هرگونه ناو جنگی خارجی در این آب‌ها، این مکان را برای همه ناامن‌تر می‌کند. از روی تجربه می‌گویم که حضور آمریکا و ناوهای خارجی در خلیج فارس هیچگاه باعث امنیت بیشتر نشده‌اند. ما هنوز یادمان نرفته که ناو جنگی آمریکا هواپیمای ایران را در سال 1988 ساقط کرد و باعث شهادت 290 مسافر این پرواز شد.

ظریف در ادامه تصریح کرد: از نظر ما، بهترین کاری که آمریکایی‌ها می‌توانند برای حفاظت از امنیت کشتیرانی انجام دهند، خارج شدن از منطقه است. دخالت نکنید چراکه این اقدامی خصمانه علیه ایران تلقی می‌شود. اعتقاد دارم که این اقدام نتیجه‌ای جز تشدید ناامنی در بر نخواهد داشت.

ظریف امروز در بازگشت از قطر، در توئیتی نوشت: "از سفر بسیار سازنده به قطر به ایران بازگشتم. با جناب آقای تمیم بن حمد امیر قطر و آقای محمد بن عبدالرحمن آل ثانی وزیر امور خارجه درباره مسائل دوجانبه، منطقه‌ای و جهانی تبادل نظر کردیم. همچنین گفتگوی مفصلی با الجزیره انگلیسی داشتم. فقط کشورهای منطقه می‌توانند امنیت منطقه را تضمین کنند. نخست همسایگان."

نظرات
آخرین اخبار