فراتاب: آرای دکتر مسعود پزشکیان در استانهای دارای اکثریت بلوچ، کُرد، ترک و عرب تفاوت معناداری با متوسط کشور و استانهای اکثرا فارس زبان داشت. دکتر پزشکیان بنا به آمار وزارت کشور در ۱۰ استان آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، ایلام، خوزستان، زنجان، کردستان، کرمانشاه، گلستان و سیستان و بلوچستان 72.6 درصد آرای مشارکت کنندگان این استانها را بدست آورد، این درحالی است که میانگین نرخ مشارکت در این ۱۰ استان ۵۰ درصد و برابر نرخ مشارکت کشوری یعنی 49.8 درصد درصد است.
جلیلی برنده استانهای مرکزی
سعید جلیلی در استانهای اصفهان، بوشهر، خراسان شمالی و جنوبی، فارس، قزوین، قم، کرمان، مازندران، یزد و هرمزگان برنده رقابت با پزشکیان بود، استانهایی که اکثرا از هممیهنان فارسزبان هستند و احتمالا نگران برخی شعارهای پزشکیان بودند، افرادی که دلیل اینکه طالع بخت خود را با جلیلی بلندتر میدیدند نه از حب جلیلی بلکه از بغض پزشکیان بود!
نیروی کمکی
حتی در استان تهران که یک مرکز چندهوینی است، همچنین در استان گیلان که دارای جمعیت قابل توجهی از آذریزبانان است و لرستان به ترتیب ۵۸ درصد، ۷۱ درصد و ۷۵ درصد مشارکت کنندگان به مسعود پزشکیان رای دادند.
اتحادی برای رئیسجمهور نهم
اینچنین به نظر میرسد که بیشتر گروههای هویتی و قومی غیر فارسزبان با همراهی گروهی قلیل از اصلاحطلبان در انتخابات زودهنگام 1۴۰۳ حول محور «نه به تبعیض» دست به دست هم داده تا اراده و قدرت خود را در انتخاب رئیسجمهور نهم نشان دهند.
رئیسجمهور ۲۰ درصدی
اما با همه این اوصاف نمیتوان این واقعیت را فراموش کرد که رئیسجمهوری با رای ۱۶میلیونی نمیتواند زیاد ادعای نمایندگی خواست و اراده یک ملت ۸۰ میلیونی را داشته باشد، چرا که ایشان تنها رای حدود 26 درصد ایرانیان واجد شرایط را دارد.
گزارش از فواد حسینی
بازنشر این مطلب با ذکر منبع «فراتاب» بلامانع است