کد خبر: 3340
تاریخ انتشار: 11 مرداد 1395 - 05:00
رئیس اداره شبکه فراهم‌آوری اعضای پیوندی وزارت بهداشت از تصویب بیمه فرآهم‌آوری و پیوند اعضا در دولت خبر داد و گفت: پس از ابلاغ این مصوبه، تامین هزینه‌های پیوند اعضا بر عهده بیمه خواهد بود.

به گزارش فراتاب، با بیان اینکه ظرفیت اهدای عضو در استان آذربایجان‌شرقی بیش از ۱۰۰ اهدا در سال است، اظهار کرد: در سال گذشته هشت مورد اهدای عضو در استان انجام شد، در چهار ماه سال جاری نیز تاکنون هفت مورد اهدای عضو در این استان انجام شده است که نسبت به سال گذشته پیشرفت وجود داشته و نشان می‌دهد حرکت اهدای عضو در این استان آغاز شده، اما هنوز با ظرفیت واقعی فاصله زیادی داریم.

 وی با بیان اینکه آذربایجان‌شرقی به عنوان قطب پیوند شمال غرب کشور انتخاب شده، تاکید کرد: این مرکز به عنوان قطب شمال غرب باید به تجهیزات و سیستم پیوند قلب و ریه نیز مجهز شود.

وی افزود: آرزو می‌کنیم هیچ کس مرگ مغزی نشود، ولی این امر اجتناب ناپذیر است؛ چرا که ۱۰ درصد افرادی که در جهان فوت می‌کنند، با تابلوی مرگ مغزی جان خود را از دست می‌دهند. پس باید برنامه‌ریزی کنیم تا اعضای سالم این افراد به زیر خاک نروند و بتوانیم از آن اعضا برای احیای چند نفر دیگر که منتظر پیوند عضو هستند، استفاده کنیم.

نجفی‌زاده با اشاره به مرگ روزانه هفت تا ۱۰ نفر به دلیل نرسیدن عضو پیوندی در ایران، تاکید کرد: این بدان معناست که در فاصله هر جلسه دو - سه ساعته‌ای که برای مسائل مختلف تشکیل می‌دهیم، حداقل یک نفر فوت می‌کند؛ به این ترتیب در بحث اهدای عضو جای هیچ تعللی نیست و شاید همین جلسه گذاشتن چناچه عملکردی به همراه نداشته باشد، دردی از بیماران منتظر پیوند عضو دوا نکند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص وظایف و اقدامات وزارت بهداشت در راستای فرهنگسازی و آموزش فراهم‌آوری اعضا گفت: اولین اقدام وزارت بهداشت آموزش کافی در زمینه فراهم‌آوری به استان‌های مختلف  است. علت حضور ما در استان آذربایجان‌شرقی نیز آموزش اصولی اهدای عضو به کل تیم فراهم‌آوری استان است.

بیمه پیوند عضو در انتظار ابلاغ دولت

نجفی‌زاده افزود: اقدام بعدی وزارت بهداشت در این راستا واقعی کردن تعرفه‌های پیوند است که خوشبختانه هفته گذشته هیات دولت بیمه فرآهم آوری و پیوند اعضا را تصویب کرد و پس از ابلاغ آن تامین هزینه بیمارستان مربوط به فرآهم آوری و پیوند اعضا بر عهده بیمه خواهد بود.

وی با اشاره به وظایف مسئولان استانی در راستای فراهم‌آوری اعضا گفت: اهدای عضو یکی از مهم‌ترین مسائل درمانی کشور است که لازم است سایر دستگاه‌ها و مسئولان استانی در کنار مسئولان دانشگاه علوم پزشکی در این راستا فعالیت کنند.

نجفی‌زاده، اهدای عضو را مسئله‌ای اجتماعی دانست و افزود: اگر فرهنگ‌سازی نشود و مسئولان مختلف دست به دست هم ندهند، اهدای عضو در استان پیشرفت نخواهد کرد. بنابراین  تمام مسئولان استان از استاندار و امام جمعه گرفته تا مسئولان ارگان‌های مختلف و حتی مشاهیر و نام‌آوران استان باید دست به دست هم دهند تا هم ساختارهای لازم برای تجهیز مراکز فراهم‌آوری و پیوند اعضا را ایجاد کنند و هم در شورای عمومی استان تقسیم وظایف کرده و اهدای عضو را به عنوان مسئله‌ای استانی مطرح کرده و تمام ارگان‌ها را موظف کنند که در این مسئله ایفای نقش کنند.

رئیس اداره شبکه فراهم‌آوری اعضای پیوندی وزارت بهداشت ادامه داد: مسئولین صدا و سیمای استان  لازم است  در زمینه فرهنگ‌سازی تلاش بسیاری کنند و به گونه‌ای نباشد که مسئولان درمان استان برای پخش یک زیرنویس در شبکه استانی تکدی کنند. البته خوشبختانه در دیداری که با ریاست محترم صدا و سیمای این استان داشتیم متوجه شدیم که بسیار در این زمینه همراهند و آماده هر گونه همکاری برای ارتقای فرهنگ مقدس اهدای عضو در استان هستند.

نجفی‌زاده در پایان در خصوص وظایف دانشگاه علوم پزشکی در راستای فراهم‌آوری و پیوند اعضا در استان خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی استان باید پس از اتمام آموزش کمک کند تا این سیستم به خوبی پیشرفت کند و ان‌شاءالله بیمار نیازمند پیوندی در استان نباشد که به دلیل کمبود عضو یا عدم امکان دسترسی به پیوند اعضا از دنیا برود.

منبع: ایسنا

نظرات
آخرین اخبار