کد خبر: 7746
تاریخ انتشار: 30 فروردین 1397 - 04:00
سرپرست معاونت صنایع‌دستی با اشاره به اینکه صنایع‌دستی می‌تواند در مسکن و صنعت ساختمان موثر باشد، گفت: سعی داریم ارتباط صنایع‌دستی و برج سازان را در کلان شهری مثل تهران برقرار کنیم.

فراتاب - گروه اجتماعی: پویا محمودیان سرپرست معاونت صنایع‌دستی، در‌خصوص نحوه حمایت معاونت صنایع‌ دستی سازمان میراث‌فرهنگی از تولید داخلی و چگونگی ارتباط صنایع‌دستی و تولیدات داخلی با یکدیگر گفت: صنایع‌دستی به دلیل اینکه یک هنر صنعتی است، از ظرفیت‌های مختلفی برخوردار است. 

محمودیان ادامه داد: صنایع دستی می‌تواند در کنار بسیاری از صنعت‌های دیگر مطرح شود و ظرفیت‌های خالی را در سایر صنایع پر کند. 

وی افزود: مثلا زمانی که ما بحث خانه ایرانی را مطرح کردیم و بعد مدل خانه ایرانی را در دو نمایشگاه ارائه کردیم (خانه‌ای است که قابلیت‌های صنایع دستی را چه در بعد کاربردی و چه در بعد تزیینی نشان می‌دهد) بر این باور بودیم که صنایع‌دستی می‌تواند در مسکن و صنعت ساختمان هم تأثیرات خاص خودش را بگذارد.» 

سرپرست معاونت صنایع‌دستی افزود: «در بخش هنر‌های سنتی، استفاده از صنایع‌دستی به عنوان صنایع تزیینی و معماری مثل آینه کاری‌ها و گچبری‌ها و گره چینی‌ها که در درب و پنجره‌ها به کار می‌رود، می‌تواند معماری و هنر‌های سنتی و صنایع‌دستی را در کنار هم تعریف کند. 

محمودیان تصریح کرد: این امر می‌تواند تصویر ویژه‌ای به معماری‌های ساختمان‌های ما دهد. تصویری که درخور هنر شرق باشد و زندگی و زیبایی را به محیط شهری ببخشد. 

وی گفت: از طرف دیگر در چیدمان‌هایی که ما در برج‌ها، دفا‌تر کار و منازل داریم صنایع‌دستی می‌تواند چه از بعد کاربردی و چه از بعد تزیینی مطرح بشود. 

سرپرست معاونت صنایع‌دستی اظهار داشت: به خاطر همین ما سعی کردیم که ارتباط صنایع‌دستی و برج سازان را در کلان شهری مثل تهران برقرار کنیم که ان شاء الله طی هفته‌های آینده جلسه مفصلی در این خصوص خواهیم داشت.» 

محمودیان ادامه داد: «مثلا در کسب و کاری مثل گل فروشی، گل‌های زیبایی که می‌توانند در گلدان‌های ساخته دست صنعتگران ایرانی باشند، گلدان‌هایی که در لالجین تولید می‌شوند، گلدان‌های شیشه‌ای و گلدان‌های سفالی و سرامیکی و یا بقیه اقلام صنایع دستی می‌توانند زینت بخش گل‌ها باشند. 

وی تصریح کرد: جدیدا دیده شده که وقتی گلدانی را می‌خرید، یک پرنده کوچک سفالی کنار گلدان‌هایی که در خاک و ریشه‌ای هستند، می‌گذارند و آن پرنده کوچک سفالی آذینی برای یکی از شاخه‌ها است که خیلی هم خوب است. در ‌‌نهایت زمانی که گل‌ها پژمرده می‌شوند، گلدان می‌ماند یا آن گلدان ریشه‌ای که در خاک است با‌‌ همان پرنده کوچک صنایع‌دستی که در کنارش قرار می‌گیرد، می‌تواند جلوه زیباتری داشته باشد.» 

سرپرست معاونت صنایع‌دستی اظهار کرد: «مثلا در صنایع غذایی یا در صنعت خشکبار هم‌اکنون بسیاری از ظرف‌های صنایع‌دستی با چینش شیرینی‌ها و شکلات‌های ایرانی در درونشان یا خشکبار‌هایی که در سبد‌های حصیری قرار می‌گیرند که نشان دهنده این هستند که صنایع‌دستی می‌تواند به صنعت خشکبار جلوه ماندگاری بدهند. در ‌‌نهایت وقتی که آن محصول غذایی تمام می‌شود، ظرف و سبد آن باقی می‌ماند که ارزشمند است و می‌تواند جنبه تزیینی و کاربردی داشته باشد.» 

محمودیان اظهار کرد: «در صنعت روشنایی هم لوستر‌ها و آباژور‌هایی وجود دارند که در قالب صنایع‌دستی تولید می‌شوند. در صنعت مبلمان و پرده نیز جدیدا استفاده از پرده‌های حاصل دست صنعتگران رواج پیدا کرده است. این پرده‌ها با تزیینات و گلدوزی‌های ایرانی تولید می‌شوند و در صنعت مبلمان نیز مبلمان‌های دستی جای خودشان را باز کرده‌اند. 

وی افزود: در صنعت خودرو نیز طرحی را داشتیم که بتوانیم صنایع‌دستی را به صورت یک سری ملزومات خیلی گران قیمت و خاص برای ماشین‌هایی که قیمت خاص دارند عرضه کنیم. 

وی گفت: این ملزومات مشتری‌های خاص دارند و از آن میان می‌توان به جا کلیدی‌های نفیس صنایع‌دستی که هدیه داده می‌شود، جای دستمال کاغذی، جای قرآن و قالیچه و زیرانداز کوچکی که می‌تواند زیر پای راننده قرار بگیرد، اشاره کرد.» 

سرپرست معاونت صنایع‌دستی تصریح کرد: «بنابراین صنایع‌دستی ایران با توجه به توانمندی‌هایی که صنعتگران دارند، می‌تواند در بسیاری از صنایع جایگاه ویژه‌ای را برای خودش تعریف کند و روح تازه و تفاوت در آن صنایع ایجاد کند که برای مشتریان آن صنایع بسیار جذاب و دلپذیر باشد. 

محمودیان عنوان داشت: تمام مواردی که مطرح شد، به بحث تجاری سازی صنایع‌دستی برمی‌گردد. طرحی که طبق دستور علی اصغر مونسان رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، از سال گذشته روی آن کار کردیم و می‌تواند طرح خوبی باشد. 

وی اظهار داشت: بهره‌گیری از این طرح با استفاده از مبانی و زیرساخت‌های موجود و هم‌نشینی صنایع‌دستی در کنار سایر صنایع، در سال حمایت از کالای ایرانی می‌تواند به بهبود وضعیت صنعت منجر شود.» 

سرپرست معاونت صنایع‌دستی خاطرنشان کرد: «معتقدم که هم‌نشینی و در کنار‌ هم قرار گرفتن صنایع دستی و سایر صنایع می‌تواند به یک هم‌افزایی منجر شود. 

محمودیان افزود: این هم‌افزایی یک بازی چند سر بُرد است و می‌تواند به نفع همه ذی‌نفعان صنایع‌دستی باشد. از طرف دیگر به عنوان هنر ملی و آن چیزی که جزو تفاوت‌های کشور ما با سایر کشور‌ها است، می‌تواند خود را نشان دهد.»

نظرات
آخرین اخبار