کد خبر: 207
تاریخ انتشار: 25 بهمن 1394 - 13:34
حسن روحانی
ریس جمهور صبح امروز در پنجاه و پنجمین مجمع سالانه بانک مرکزی با اشاره به اینکه عید امسال با دو حادثه مبارک توام است، گفت: موفقیت و پیروزی ملت بزرگ ایران در مذاکرات هسته ای در پایان دادن به دوران ظالمانه تحریم، یکی از این دو حادثه مبارک است.

به گزارش فراتاب به نقل از مهر، رئیس جمهور صبح امروز در پنجاه و پنجمین مجمع سالانه بانک مرکزی با اشاره به اینکه عید امسال با دو حادثه مبارک توام است، گفت: موفقیت و پیروزی ملت بزرگ ایران در مذاکرات هسته ای در پایان دادن به دوران ظالمانه تحریم، یکی از این دو حادثه مبارک است.

وی افزود: تلاش بسیار زیاد بدخواهان برای اینکه مردم نتوانند در مسیر توسعه و پیشرفت کشور باشند، عاملی شد تا نگذارند ما در یک فضای رقابتی در اقتصاد حضور پیدا کنیم و اجازه ندهند نسل جوان تحصیلکرده که با هزاران زحمت، دوران تحصیل خود را به پایان رسانده اند، نقش فعالانه ای ایفا کنند.

روحانی با اشاره به اینکه صنعت بانکداری اهمیت بسیار زیادی دارد، ادامه داد: شاید بدترین فشار به ملت ایران از طریق تحریم بانکی شروع شد، بانکها هم شریان حیاتی اقتصاد جهانی و هم شریان ارتباطی بین کشور و سایر کشورها از لحاظ پولی و مالی هستند.بدترین تحریم تاریخ اقتصادی را بر مردم عزیز کشورمان تحمیل کردند از کشتیرانی گرفته تا بیمه، بانک، تبادل اسکناس، صنعت پتروشیمی و خودرو؛ تقریبا همه شریانهای حیاتی توسعه ای یک کشور را با مشکل مواجه کردند

رئیس جمهور گفت: بدترین تحریم تاریخ اقتصادی را بر مردم عزیز کشورمان تحمیل کردند از کشتیرانی گرفته تا بیمه، بانک، تبادل اسکناس، صنعت پتروشیمی و خودرو؛ تقریبا همه شریانهای حیاتی توسعه ای یک کشور را با مشکل مواجه کردند.

روحانی افزود: ما داشتیم به ۵۰-۶۰ سال پیش برمی گشتیم اما کاری کردند که ما به قبل از آن برگشتیم، رفتیم به سراغ صراف و صرافی ها، من بمیرم تو بمیری و چمدان و پول در چمدان؛ شرایط بسیار سختی را به کشور تحمیل کردند.

وی ادامه داد: در چنین شرایطی بداندیشان این مردم به بهانه دور زدن تحریم ها، پول کشور را به غارت بردند، نفت را بردند و فروختند و پول آن را معلوم نشد که چه کردند. این نشان می دهد که ملت چه شرایط سختی را پشت سر گذاشتند.

روحانی گفت: موفقیتی که مردم ما به دست آورده اند در سایه عنایت حق بود و خداوند به خاطر دلِ پاک و دعای خیر و حضور مردم در صحنه این عنایت را به ما کرد.

وی تصریح کرد: خداوند یاری می کند اما شرط کرده است ان تنصرو الله ینصرکم، وقتی مردم حضور یابند، خداوند یاری می‌ کند.

رئیس جمهور افزود: راه رشد، مادی و معنوی است. اگر شما راه خدا و راه درست را حمایت کردید بدانید که حمایت خداوند نیز پشت سر شماست و شامل حال شما خواهد شد.

روحانی با تاکید بر اینکه خداوند دولت را به خاطر دعای مردم یاری کرد، اظهار داشت: موفقیت ما در ۲۳ تیرماه به خاطر دعای سحرخیزان و دعای مردم در ماه رمضان بود. یک زمانی باید تشریح شود که مردم ما چه مشکلاتی را تحمل کردند.

وی گفت: حتی یک کشور و یک صاحبنظر هم نگفت که ایران در این مذاکرات سرش کلاه رفته است. حتی آن رژیم منفور که علیه ما کار می کند می گوید که ایران سر ۱+۵ را کلاه گذاشته است.

رئیس جمهور ادامه داد: حتی کسانی که در آمریکا مخالف این توافق بودند نیز معتقدند ایران در این توافق سر ۱+۵ را کلاه گذاشته است.

روحانی تصریح کرد: کجا در تاریخ ایران و در تاریخ کشورهای در حال توسعه، دیپلمات های آنها در مقابل ۶ قدرت جهانی نشسته اند و از حقوق ملت دفاع کرده اند. این موضوع برای ما فخر و افتخار است.

وی با تاکید بر اینکه اگر کسی از رفع تحریم ها خوشحال نشود باید در ایرانی بودنش شک کرد، گفت: مگر می شود کسی ایرانی و وطن دوست باشد اما از برداشته شدن تحریم ها خوشحال نشود؟

رئیس جمهور اظهار داشت: شاید ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار نفر از تحریم ها منفعت می بردند، اما مگر می شود منافع ۸۰ میلیون نفر را فدای منفعت این افراد کرد.

روحانی، برداشته شدن تحریم ها را به نفع تجارت خارجی ایران خواند و گفت: تحریم بانکی یعنی تحریم همه چیز. به ظاهر می گفتند که واردات دارو و تجهیزات پزشکی تحریم نیست، اما ما باید برای خرید این کالاها نیز از سیستم مالی استفاده می کردیم و در عمل به ما دارو و تجهیزات نمی دادند.

وی تصریح کرد: حالا که تحریم ها برداشته شده، باید بانک ها جبران کنند و ما به عنوان دولت، خادم و منتخب مردم به وظیفه خود عمل کنیم.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه خدا را شکر می کنم قولی که به مردم داده ام، ادا کرده ام گفت: من همیشه نگران این قول بودم و می گفتم من، بنده ناتوان به مردم قول دادم که در کنار چرخش سانتریفیوژها، چرخ زندگیشان هم بچرخد. خدایا کمک کن تا این قول ادا شود.

روحانی تصریح کرد: تیم مذاکره کننده هم تلاش خود را به کار گرفت و شب و روز نداشت. این مذاکرات، اضطراب، مشکلات، دلهره و فراز و نشیب های فراوانی داشت که اگر همه آنها بیان شود، شما می فهمید که ما چه مشکلاتی را تحمل کرده ایم.

وی با تاکید بر اینکه از ابتدا به دلایلی به این مذاکرات خوشبین بودم، گفت: در مجمع عمومی سازمان ملل برای اولین بار ۱+۵ و ایران در سطح وزیران خارجی ملاقات کردند؛ این باد بهاری بود که نشان می داد مسیر درست است.

رئیس جمهور گفت: دنیا به دولت و ملت ما اعتماد و این سخن را که مردم ما با فشار و تحریم تسلیم نمی شوند را باور کرد. دنیا، مقاومت مردم ایران را باور کرد و بهترین سربازان ما به این صحنه رفتند.

روحانی تاکید کرد: امروز که ما در دوران تحریم عبور کرده ایم و وارد شرایط پسابرجام شده ایم، باید برجام ۲ یعنی برنامه جامع اقدام مشترک ملی را تدوین کنیم. باید همه کنار هم باشند. البته امروز فضای انتخابات در کشور حاکم است و این فضا یک سری چیزهای خاصی را می طلبد.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در موضوع انتخابات، با اینکه رقابت وجود دارد اما در عین حال باید همگان گلایه ها را کنار بگذارند و در انتخابات حضور داشته باشند. اگر پای صندوق های رای نیاییم، شرایط بهتری به وجود نمی آید.

وی افزود: در انتخابات لازم است که افراد اصلح را برگزینیم ولی در عین حال باید همه پای صندوق های رای برویم زیرا در شرایط امروز منطقه و جهان، پای صندوق های رای رفتن بسیار تاثیرگذار است.

روحانی تصریح کرد: این انتخابات می تواند بر روی مسائل منطقه و جهان تاثیرگذار باشد. دنیا وقتی ببیند پس از برجام، ملت ایران صفهای طولانی برای رای دادن بسته اند، بسیار قشنگ است. یک ساعت ایستادن در صف انتخابات، در عمر آدم حساب نمی شود بنابراین همه باید پرشور و بانشاط در روز انتخابات پای صندوقهای رای حضور داشته باشند.

رئیس جمهور با بیان اینکه انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری بسیار حائز اهمیت است و همه ما باید حواسمان در این موضوع جمع باشد، گفت: اساس بر مبنای انسجام و اتحاد ما برای ساخت و توسعه ایران و جبران سالهای گذشته است.

بدون مشورت با کارشناسان تصمیم نمی گیرم

روحانی گفت: یکی از وعده هایی که در انتخابات ۹۲، بنده به مردم اعلام کردم این بود که من بدون مشاوره با کارشناسان، تصمیمی نخواهم گرفت و همیشه کارشناسان را دعوت کرده ام و اگر دیدم آنها نظر دیگری دارند، نظر خود را کنار گذاشتم.

وی گفت: گاهی با نظر همه کارشناسان اقتصادی که امروز در این جلسه هم حضور دارند مخالف بودم اما وقتی دیدم نظر آنها چیز دیگری است، در نهایت تسلیم نظر آنها شدم. ما باید به نظر جمع اهمیت بدهیم. پیامبر (ص) هم که خزانه غیب و محبوبترین خلق خدا بود مشورت می کرد و اگر نظر جمع و مردم چیز دیگری بود به نظر مردم عمل می کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه در امور اجتماعی همواره باید مشورت کرد و نظر دیگران را خواست، خاطرنشان کرد: اولین بحث ما پس از شروع دولت، این بود که ثبات و آرامش به بازارهای مالی، اقتصادی و پولی بازگردد.

روحانی افزود: البته همیشه بازار یک خط مستقیم ندارد و نوسان هایی هم در آن وجود دارد اما باید نوسان ها قابل قبول باشد نه اینکه شاهد نوسانات شدید و تند باشیم.

وی افزود: در دوره گذشته وقتی شب می خوابیدیم و صبح بلند می شدیم، خوابمان مانند خواب اصحاب کهف بود که وقتی بیدار می شدند می دیدند کل پول آنها عوض شده و همه چیز تغییر پیدا کرده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه در دوسال و نیم گذشته کارهای بسیار بزرگی انجام گرفته است، تصریح کرد: باید ببینیم در این دوران شکل بازار به چه صورتی بوده و آیا نوسانات و دلهره های شدید وجود داشته است یا خیر؟

روحانی تاکید کرد: این مسئله خیلی اهمیت دارد که انتظارات تورمی جامعه را به گونه ای تغییر بدهیم که آنها بدانند قدم به قدم این تورم کاهش پیدا کند. در دوران گذشته این انتظارات همیشه معکوس بوده است اما امروز پس از دو سال و نیم انتظارات تورمی، تغییر پیدا کرده است و این تغییرات را باید بانک مرکزی حفظ کند.

مقابل اصرار برخی وزرا برای افزایش پایه پولی اوقات تلخی کرده ام

رئیس جمهور ادامه داد: آنچه من در دو سال و نیم اخیر فهمیده ام، این بوده است که مهمترین عامل در کنترل تورم، انضباط پولی و مالی است و این اساس کار است که اگر به هم بخورد، تورم نیز سیر صعودی خواهد داشت.

روحانی گفت: از روز اول هر وزیری اگر خواسته است به سمت پایه پولی تعرض کند، من در دولت ایستاده ام و گاهی وقت ها اوقات تلخی نیز کرده ام و نگذاشته ام از پایه پولی برای اهدافی که مدنظر داشته اند استفاده شود.

وی با تاکید بر اینکه باید مراقب رشد پایه پولی باشیم، تصریح کرد: آن وقت که رشد نقدینگی بر اساس رشد پایه پولی اتفاق می افتد، نگرانی ایجاد می شود؛ البته ضریب فزاینده مشکل‌ساز نیست اما باید مراقب رشد پایه پولی باشیم.

رئیس جمهور اظهار داشت: هر وقت ناچار شده ایم که بانک مرکزی برای یک ماه بخشی را یاری کند، بلافاصله بعد از یک ماه من به آن دستگاه فشار آورده ام که پول را برگردانند تا فضا آرام باشد. روحانی عنوان کرد: یکی از دستاوردهای ما به کمک بانک مرکزی، مهار تورم و کاهش مستمر آن بوده است.

وی با بیان اینکه خیلی ها فشار آوردند که تورم را رها کنیم و به سراغ کاهش رکود برویم، عنوان کرد: اما من معتقدم که اگر انتظارات ما بر مبنای کاهش تورم ادامه یابد تا ان شاء الله به تورم تک رقمی یا حتی عدد مناسب برسیم، سرمایه گذار و مصرف کننده نیز می فهمند که چه کار باید بکنند و در یک فضای درست کار می کنند.

رئیس جمهور تاکید کرد: اگر آینده قابل پیش بینی نباشد، سرمایه گذاری اتفاق نمی افتد و یکی از پایه های مهم «قطعیت» در اقتصاد، تورم است؛ هر چند رونق نیز یکی دیگر از پایه های این موضوع است. روحانی در پایان خاطرنشان کرد: امسال در تورم نقطه به نقطه به تک رقمی رسیدیم و امیدواریم در بلندمدت نیز به همین نقطه برسیم.

نظرات
آخرین اخبار