فراتاب: زندگی همواره با سختی و مشکلات عجین شده است. گاهی زندگی آنچنان عرصه را به ما تنگ میکند و ما را در تنگنا قرار میدهد که دچار ناامیدی و سرخوردگی میشویم که ادامه زندگی برایمان سخت و دشوار است. در چنین شرایطی آیا باید با مشکلات مقابله کنیم یا در مقابل سرنوشت زانو بزنیم و تسلیم شویم؟
همه انتظار داشتند قطار سر از کارخانهی اسلحه سازی درآورد. و این جایی بود که ما را به بیگاری میکشیدند و ما نمیدانستیم که هنوز در سیلسیا هستیم یا به لهستان رسیدهایم. سوت قطار مانند ضجهی کسی بود که التماسکنان بسوی نیستی سقوط میکرد. سپس قطار به خط دیگری تغییر مسیر داد و پیدا بود که به ایستگاه بزرگی نزدیک میشویم. ناگهان از میان مسافران مضطرب، فریادی به گوش رسید، «تابلوی آشویتس» نامی که مو بر تن همه راست میکرد: اتاقهای گاز، کورههای آدمسوزی، کشتارهای جمعی، قطار آنچنان آهسته و با تأنی مرگباری در حرکت بود که گویی میخواست لحظههای ناشی از نزدیکشدن به آشویتس را کشدارتر از آنچه هست، بگرداند.
در موقعیتی که هزاران نفر در جنگ میمیرند و جان خود را از دست دادهاند. معدود کسانیکه زنده میمانند و در پی یافتن امید و انگیزهای برای زنده بودن هستند.
مشخصات کلی کتاب
کتاب انسان در جستجوی معنا در سال ۱۹۴۶ در وین به چاپ رسید. بیش از ۹ میلیون نسخه تا مرگ نویسنده کتاب در آمریکا فروخته شد. به ۲۴ زبان دنیا ترجمه شده است و ۷۳ بار تجدید چاپ داشته است. این کتاب به زبان سادهای نگاشته شده است. بطوریکه، همگان میتوانند آنرا مطالعه کنند بدون آنکه در مورد روانشناسی چیزی بدانند.
معرفی نویسنده
کتاب انسان در جستجوی معنا اثر ویکتور امیل فرانکل، روانپزشک و عصبشناس و پدید آورنده «لوگوتراپی» است. که بخشی از کتاب به خاطرات نویسنده برمیگردد که در جنگ جهانی دوم در اردوگاههای کار اجباری، نازیها زندانی میشود. علیرغم سختی و مشقتی که در زندان میبیند بعد از مدتی در دل زخمها و تحقیرهای شکنجهگران زندان، خود را مییابد و عشق به همسرش و زندهکردن و مرور کردن خاطراتش با وی، به او نوید زندگی دوبارهای را میدهد و بعدها، پس از آزادی معنا درمانی را بنا مینهد. با حرف زدن با زندانیان بسیاری از آنها را از اقدام به خودکشی باز میدارد و به آنها کمک میکند تا امید و معنایی برای زندگی خود بیابند.
پیام کتاب
در بدترین شرایط هم، همیشه روزنه امیدی برای زندگی کردن پیدا میشود. زندگی بخودی خود معنایی ندارد و این ما هستیم که باید به آن معنا ببخشیم. رنج و محنت بخش جداییناپذیر زندگی ما هستند. ما خواسته و ناخواسته دچار رنج و محنت میشویم و چه بهتر که این رنج کشیدنمان بیهوده نباشد بلکه بخاطر، ارزشهایمان، باورهایمان، رویاهایمان و عقایدمان باشد. آن وقت میتوانیم برای زندگیمان معنا و هدفی بیابیم و این رنج و سختی ارزش پیدا کند و ارزشمند شود و اینچنین، بار هستی را آسانتر به دوش بکشیم.
تجربه و تاثیرپذیری از کتاب
«از کجا آمدهام، آمدنم بهر چه بود»؛ انسانها از زندگی چه میخواهند. همیشه در تکاپوی نیل به شادمانی هستیم ولی زندگی همیشه روی خوش به ما نشان نمیدهد. گاهی زندگی مسائلی را برایمان رقم میزند که هیچوقت آنرا تصور نمیکردیم. باید در زندگی توانایی و مهارت و جسارت آنرا داشته باشیم که بتوانیم با وقایع غیرمنتظره و ناگوار زندگی روبرو شویم. مطالعه این کتاب به ما کمک میکند تا مهارت خود کنترلگری و توانایی حل مشکلات را یاد بگیریمسخن آخر، اینکه مطالعه این کتاب را به همگان توصیه میکنم.
نویسنده: بیان (خدیجه) ابراهیمزاده از اعضای کلاس روزنامهنگاری و برندسازی فراتاب – دوره 15.
بازنشر این مطلب با ذکر منبع «فراتاب» بلامانع است.