فراتاب: چه بخواهیم چه نخواهیم فرزندان ما وارد زندگی میشوند و خطا بخشی از زندگی همه آنهاست و ما و آنها نمیتوانیم احتمال وقوع خطاها را به صفر برسانیم، اما با دانش تفکر نقادانه آنها میتوانند بهتر فکر کنند و خطاهای کمتری داشته باشند و زمین خوردنهای کمتری را تجربه کنند و در آینده کمتر با خودشان این جملات را تکرار کنند: کاش بعضی چیزها را پیش از آنکه بهای سنگینی برایشان پرداخته بودم از قبل میفهمیدم یا کاش برای بعضی از موضوعات مهم زندگیام تصمیمهای دیگری میگرفتم. این مقدمهای است تا به معرفی یک کتاب جالب و پراقبال در رابطه با تفکر نقادانه بپردازیم:
نویسنده کتاب
خانم «لیندا الدر» یک روانشناس است که شهرت بینالمللی در تفکر انتقادی دارد، وی به مدت ۲۵ سال رئیس بنیاد تفکر انتقادی و مدیر اجرایی مرکز تفکر انتقادی بوده است، او علاقه خاصی به رابطه میان اندیشه و احساسات و همچنین شناخت و عاطفه دارد و یک تئوری اصلی درباره مراحل رشد تفکر انتقادی تدوین کرده است.
مترجم کتاب
ترجمه و بازنویسی کتاب را «مهدیخسروانی» به عهده گرفته، کسی که به راستی در ترجمه کتابهای تفکر انتقادی در ایران نامش سرآمد است و دقتنظر خاص خودش را دارد و از معروفترین و حرفهایترین مترجمین حال حاضر ایران در این حوزه به شمار میرود.
سنجشگرانه اندیشی
مهدی خسروانی در ترجمه کتاب ترکیب «سنجشگرانه اندیشی» را برای رساندن معنی بهتر از تفکرانتقاد میداند. سنجشگرانهاندیشی تلاش بر این است که بر اندیشیدن نظارت کنیم تا کاستیهای آن را شناسایی کنیم. به عبارت دیگر سنجشگرانهاندیشی شیوهای از اندیشیدن است که در آن ما اندیشیدن خودمان را هدایت میکنیم، به آن انضباط میبخشیم و در صورت لزوم آن را تصحیح میکنیم.
کتاب دنیای سارا- تفکر نقادانه برای کودکان
در بخش اول با به کارگیری زبانی ساده و با مثالهای قابل فهم خواننده را با سه شیوه اندیشیدن؛ افراد با انصاف، افراد ساده لوح و افراد خودخواه آشنا میکند و در ادامه در سه بخش بعدی مفهومهای سنجشگرانهندیشی را به سه دسته اصلی تقسیم کرده است: فضیلتهای فکری، استانداردهای فکری و عنصرهای اندیشه.
این کتاب از نشر کرگدن با ترکیبی از داستانگویی خلاق و راهنماییهای عملی، به خوانندگان کمک میکند تا مهارتهایی را توسعه دهند که برای موفقیت در قرن بیست و یکم حیاتی است.
نویسنده: ندا طاهری
بازنشر این مطلب با ذکر منبع «فراتاب» بلامانع است