کد خبر: 12558
تاریخ انتشار: 30 مرداد 1403 - 18:20
آمریکایی‌ها قول داده بودند به وقت خروج از افغانستان خودم و خانواده‌ام را خارج کنند اما روز موعود فقط گذاشتند خودم خارج شوم و حالا دو سال هست من در این سوی جهان هستم و خانواده‌ام همچنان در افغانستانو چشم همه ما اینک به انتخابات آمریکا و رقابت میان هریس و ت

فراتاب: «چندین سال با نهادهای بین‌المللی در افغانستان کار می‌کردم، با برگشت دوباره طالبان دیگر مجال زندگی در افغانستان نداشتم. خودم را به یکی از پروازهای تخلیه رساندم اما هر سه فرزندم با دیگر اعضای خانواده پشت دروازه ماندند و نتوانستند خارج شوند. بعد از گذشت دو سال هنوز نتوانسته‌ام فرزندانم را به آمریکا بیاورم»

این داستان یکی از هزاران مهاجری است که به امید زندگی بهتر از راه‌های مختلف و غیرقانونی خود را به آمریکا رسانده‌اند و زندگی‌شان دست‌خوش سیاست‌های مختلف روسای جمهور آمریکا شده و وضعیت این مهاجران را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است.

دوران پیشین و پرتنش ریاست جمهوری ترامپ با خوشحالی مهاجران بخصوص مهاجران مسلمان به پایان رسید، چرا که سیاست‌های سخت‌گیرانه مهاجرتی ترامپ عملا باعث توقف مهاجرت به آمریکا شده بود. ترامپ علاوه بر جدا کردن فرزندان از خانواده‌هایشان، برای جلوگیری از ورود غیرقانونی مهاجران تلاش کرد بین آمریکا و مکزیک دیوار بکشد که باعث افزایش شمار بازداشت‌شدگان در مرز مکزیک بین سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ شد. اما با روی کار آمدن جو بایدن، وی تمام دستورات اجرایی ترامپ را لغو کرد و بار دیگر موج گسترده‌ای از مهاجران به سوی آمریکا گسیل شد. در دوران ریاست‌جمهوری بایدن بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار مهاجر غیرقانونی وارد آمریکا شد در حالیکه در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ این آمار به ۸۶۰ هزار نفر می‌رسید.

با شروع سال ۲۰۲۴ و ورود به سال سرنوشت‌ساز انتخابات ریاست جمهوری و جدال میان دو سیاستمدار با سیاست‌های مختلف کشورداری، بار دیگر مسئله مهاجران به یکی از محورهای اصلی مناقشه میان دو حزب اصلی تبدیل شده است. در این نوشته به بررسی مواضع دو کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا نسبت به مهاجران می‌پردازیم.

کامالا هریس؛ «سزار مرزی!»

هریس که مسئول پیشبرد تلاش‌های دولت بایدن برای تعامل با سه کشور آمریکای مرکزی و کمک به برطرف ساختن دلایل ریشه‌ای مهاجرت بود از سوی کمپین‌های انتخاباتی ترامپ و جمهوری‌خواهان «سزار مرزی» خوانده می‌شود که در اجرای یک وظیفه مهم ناکام مانده است.

اجرای طرحی که جلوی درخواست‌های پناهندگی را در هنگام بالا رفتن حجم ورودی‌های غیرقانونی می‌گرفت، تعداد عبور غیرقانونی از مرز را به پایین‌ترین رقم در سه سال گذشته رساند که با اعتراض گروه‌های مختلف حقوق بشری رو‌به‌رو شد. سیاست دولت بایدن بین کنترل مرزها و کمک به کشورهای فرستنده مهاجر در نوسان بود.

بازگشت ترامپ با وعده‌ی بزرگ‌ترین اخراج مهاجران آمریکا

نامزد حزب جمهوری‌خواه در گفت‌و‌گویی با ایلان ماسک وعده داد اگر در انتخابات ۵ نوامبر پیروز شود بزرگ‌ترین اخراج مهاجران تاریخ آمریکا را رقم خواهد زد. همچنین وی در کارزار انتخاباتی خود در ایالت میشیگان با تشدید لفاظی علیه مهاجران و در انتقاد به سیاست‌های مهاجرتی بایدن گفت: «آنها (مهاجران) انسان نیستند، بلکه حیوان‌اند که از زندان‌ها و دیوانه‌خانه‌ها می‌آیند.»

معاون ترامپ: اخراج مهاجران را با اخراج یک میلیون مهاجر در مرحله نخست آغاز می‌کنیم

جی دی ونس معاون انتخابی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ با بیان اینکه اکنون ۲۰ میلیون مهاجر غیرقانونی در آمریکا حضور دارند، وعده داد که با اخراج یک میلیون نفر در مرحله نخست طرح‌شان را آغاز و سپس آن را گسترش دهند. ونس تاکید کرد که این مهاجران خشن باعث کاهش دستمزد کارگران آمریکایی شده‌اند.

«…دولت آمریکا تنها مارا به اینجا آورده و بی‌سرنوشت رها کرده است. دوری از فرزند سخت است، کودک من حق دارد پیش مادر خود باشد.»

نظرات
آخرین اخبار