به گزارش فراتاب نقل از آیبی تایمز، دیکاپریو بازیگر سرشناس سینما روز ۲۲ آوریل برای رهبران جهان که برای امضا کردن تفاهمنامهای به منظور جلوگیری از تغییرات اقلیمی گرد هم آمده بودند، سخنرانی کرد.
این تفاهمنامه که رسما با عنوان «معاهده پاریس» شناخته میشود، توسط بیش از ۱۶۵ کشور امضا شد که بالاترین تعداد کشورهای گرد هم آمده برای یک تفاهمنامه بینالمللی هم بود. این مسأله باعث امیدواری میشود که به زودی شاهد تغییراتی باشیم. با این حال دیکاپریو هشدار داد که امضای این معاهده کافی نیست و باید اعمال قاطعی صورت بگیرند تا جلوی تغییرات اقلیمی گرفته شود.
او به رهبران و نمایندگان حاضر در تالار گردهمایی سازمان ملل گفت: سیارهمان نجاتپذیر نیست مگر اینکه ما سوختهای فسیلی را در زمین و جایی که به آن تعلق دارند رها کنیم و یک تحول، یک تغییر بزرگ همین الان لازم است، تغییری که باعث به وجود آمدن یک آگاهی جمعی شود، یک تحول جمعی بشریت که علت شکلگیری و الهامبخش آن هم باید حسی از ضرورت از سوی تمام شما باشد.
او ادامه داد: ما میتوانیم امروز به یکدیگر تبریک بگوییم اما اگر شما به کشورهایتان بازگردید و نتوانید فراتر از تعهدات این معاهده تاریخی بروید، هیچ معنیای نخواهد داشت. حالا وقت عمل شجاعانه و بیسابقه است. دوستان من، به نمایندگان اطراف خود نگاه کنید، وقتش شده که از یکدیگر بپرسید: تو در کدام سمت از تاریخ قرار خواهی گرفت؟
حدود ۶۰ رهبر دولتی در مراسم امضای معاهده حضور داشتند. رکورد قبلی امضاهای ثبتشده در روز اول گردهمایی سازمان ملل در سال ۱۹۸۲ و وقتی به ثبت رسید که ۱۱۹ کشور کنوانسیون ملل متحد در مورد حقوق دریاها را امضا کردند.
دیکاپریو گفت: دیگر وقتش شده که اعلام کنیم حرفی نخواهد بود، بهانهای وجود نخواهد داشت، مطالعه ۱۰ سالهای شکل نخواهد گرفت، دیگر اجازه نمیدهیم کمپانیهای سوختهای فسیلی نشانهها و سیاستهایی را که روی آینده ما تاثیر میگذارند، دیکته کنند. این بدنهای است که میتواند کاری را که مورد نیاز است انجام دهد. تمام شماهایی که در این تالار نشستهاید، حالا دنیا دارد تماشا میکند. یا نسلهای آینده شما را مورد تحسین قرار میدهند یا از شما بدگویی خواهند کرد.
هنوز بسیاری از دولتها برای تایید این معاهده نیاز به رایهای پارلمانی دارند. این معاهده تنها زمانی عملی خواهد شد که حداقل ۵۵ کشور که نماینده ۵۵ درصد از گازهای گلخانهای تولیدشده به دست انسان هستند، آن را به تصویب برسانند. چین و ایالات متحده که بزرگترین تولیدکنندگان گازهای گلخانهای جهان هستند، روی هم رفته ۳۸ درصد از میزان گازهای تولیدشده را تشکیل میدهند. دو کشور بعدی هم روسیه و هندوستان هستند
منبع: مهر