کد خبر: 7953
تاریخ انتشار: 12 اردیبهشت 1397 - 00:15
گردهمایی جوانان شهر تهران به مناسبت هفته جوان شب گذشته با حضور محمد مهدی تندگویان، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، حجت نظری، عضو شورای اسلامی شهر تهران و سید فرید موسوی، رئیس فراکسیون جوانان مجلس در باغ کتاب تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فراتاب؛ حجت نظری در همایش «جوان شهر» با بیان این که در نطقی که در صحن شورا داشتم به این موضوع اشاره کردم که جوانان ۴۰ سال پیش همچنان در پست‌های مدیریتی حضور دارند، گفت: طرحی برای استفاده از جوانان در سطوح مختلف مدیریتی در شورای شهر آماده و به هیات رئیسه شورا تقدیم شده است.

وی با بیان این که این طرح با ۱۲ امضا نیز اعلام وصول شده است، افزود: در این طرح شهرداری ملزم به ارائه لایحه‌ای شده است که بر این اساس ۵۰ درصد از پست‌های مدیریتی به جوانان تعلق خواهد گرفت.

به گفته این عضو شورای شهر، بر اساس این طرح و برای رعایت عدالت جنسیتی نیز باید ۲۵ درصد از پست‌ها به دختران جوان و ۲۵ درصد نیز به پسران جوان تعلق گیرد.

 

تندگویان: مسئولیت‌های اجرایی دولت و شهرداری برون سپاری شود

در ادامه این گردهمایی؛ محمدمهدی تندگویان در همایش «جوان شهر» با تاکید بر اهمیت مطالبه‌گری در حوزه جوانان افزود: در حال حاضر جوانان در جایگاه واقعی‌شان قرار ندارند و دو نسل از جوانان کشور نادیده گرفته شده‌اند.

وی با اشاره به این که در مدت هفت ماه اخیر به ۱۲ استان کشور سفر کرده‌ و با تشکل‌های مردم‌ نهاد جوانان آنان دیدار داشته‌ است، اظهار کرد: انقلابی که باید در حوزه جوانان شکل بگیرد در حال حاضر شکل گرفته است و نمونه‌های آن را مانند تحول در اقتصاد سنتی ایران و تجارت الکترونیک می‌توان در کشور دید.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به این که مثال‌های زیادی از تشکل‌های جوانان در کشور وجود دارد و آن ها کارهای بزرگی را بدون حمایت ‌های دولتی انجام داده‌اند، تصریح کرد: هفته آینده با حضور تشکل‌های گردشگری جوانان نیز همایشی در این حوزه برگزار خواهد شد.

تندگویان با انتقاد از این که دولت گاهی سد راه جوانان می‌شود، تصریح کرد: جوانان خودشان می‌توانند گلیمشان را از آب بیرون بکشند.

وی با بیان این که از شورای شهر تهران گله‌مند است، ادامه داد: در تهران نزدیک به دو هزار تشکل مردم‌نهاد فعالیت می‌کنند که بین ۶۰ تا ۷۰ تشکل مربوط به حوزه جوانان است. ساماندهی و تقویت این تشکل‌ها به حل مشکل اشتغال کمک خواهد کرد؛ چرا که نمی‌توانیم با این حجم از جمعیت جوان مساله اشتغال آنها را با جذبشان در دولت، شهرداری و... حل کنیم.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به این که فعالیت ‌های تبلیغاتی شهر تهران که از ردیف بودجه خوبی نیز برخوردار است، این امکان را دارد که به تشکل‌های حوزه جوانان برون ‌سپاری شود، تصریح کرد: این اقدام به نفع شورای شهر برای کاهش هزینه‌ های است.

تندگویان با بیان این که «مدیریت جوانان بر شهر» عنوانی است که در سطح جهانی مطرح شده و اکنون زمانی است که باید در این زمینه با دنیا همگام شد، اظهار کرد: در فروشگاه‌هایی مانند شهروند با جوان‌گرایی در مدیریت می‌توان نتایج را تا حد زیادی افزایش داد. مدیریت شهری باید در اختیار جوانان باشد. در زمان فعالیت آقای کرباسچی به عنوان شهردار تهران نیز شاهد آغاز فعالیت ایشان در سن ۳۰ سالگی در عرصه مدیریت شهری بودیم.

وی با انتقاد از این که برخی از افراد نگاه شان به جایگاه شهردار به عنوان رئیس‌جمهور آینده است، ادامه داد: این جایگاه شغلی خدماتی است و هیچ کس به اندازه جوانان با تکنولوژی‌های جدید برای استفاده در این عرصه آشنا نیست.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به فعالیت خود در شورای شهر چهارم و مطرح کردن طرح تجارت الکترونیک شهری در شورای شهر نیز توضیح داد: باید برای مدیریت تجارت الکترونیک شهری سامانه مرکزی ایجاد شود؛ چرا که حجم بالایی از درآمد در این عرصه تولید می‌شود. میزان این درآمد به بیش از ۵۰ تا ۶۰ میلیارد تومان می‌رسد اما به دلیل نبود مدیریت در آن هیچ عوارضی از محل این تجارت به شهرداری پرداخت نمی‌شود و ما باید با مدیریت این جایگاه تن به حمایت از آنها بپردازیم و هم حقوق مردم شهر را در نظر بگیریم.

تندگویان در پایان با تاکید بر اهمیت برون‌سپاری مسئولیت‌های اجرایی دولت و شهرداری تاکید کرد: تشکل‌های مردم‌نهاد جوانان به دلیل معافیت‌های مالیاتی و بیمه‌ای محل خوبی برای انجام این‌گونه فعالیت‌ها هستند و می‌توانند از میزان هزینه‌های این دستگاه‌ها بکاهند.

دهه شصتی ها نسل خودساخته ای هستند

سید فرید موسوی، رییس فراکسیون جوانان مجلس شورای اسلامی، در ادامه این گردهمایی اظهار کرد: برون رفت از بسیاری مشکلات کشور بدون حضور جوانان امکان پذیر نیست و یکی از مطالبات جدی جوانان رعایت عدالت در مدیریت نسلی است.

وی افزود: قانون منع به کارگیری بازنشستگان استثنائاتی داشت که متاسفانه اصل شده بودند و تفسیر ناحقی از این قانون نیز اتفاق افتاده بود.

موسوی ادامه داد: تفسیری که از این قانون شده بود این بود که هرکسی که یک روز استاندار یا معاون وزیر بود از این قانون مستثنا شده بود بنابراین استفساریه ای تقدیم مجلس شد و با رای بالایی هم تصویب شد و تمام مقامات از جمله نمایندگان مجلس از استثنا بودن در قانون منع استفاده از بازنشستگان حذف شدند.

رئیس فراکسیون جوانان مجلس اضافه کرد: البته باز هم به مشکل برخوردیم و پست های هم طرازی پیدا شدند که همچنان مشمول استثنا بودند. بنابراین در طرحی که به تازگی ارائه کرده ایم و فوریت آن نیز تصویب شده است این پست های هم طراز نیز حذف شدند؛ این طرح به اتفاق آرا در کمیسیون اجتماعی تصویب شد و در نوبت طرح در صحن علنی مجلس است.

وی با بیان اینکه باید مسئله حضور جوانان در پست های مدیریتی مطالبه عمومی کشور شود، گفت: دهه شصتی ها نسل خودساخته ای هستند که نسل امید کشور محسوب می شوند و باید داعیه دنبال کردن این مطالبه را داشته باشند.

موسوی با بیان اینکه شورای شهر تهران در آستانه انتخاب حساسی هستند، ادامه داد: بافت اصلی شهر تهران بافت جوانی است و ۲۰ درصد دانشجویان کشور در آن حضور دارند بنابراین باید کارنامه افراد نامزد شهرداری تهران در حوزه اعتماد و اعتقاد به جوانان بررسی شود و شاخص کارآمدی آنها باشد

 

نظرات
آخرین اخبار