کد خبر: 12700
تاریخ انتشار: 21 اسفند 1403 - 21:28
هیچ مسئله‌ی ‌‌حقوق بشری درکشور ما وجود ندارد، چون همه در شادترین و عزت‌مندترین حالت ممکن زندگی می‌کنند (واحد مرکزی خبر کره شمالی، ٦ مارس 2009).

فراتاب: کتاب فرار از اردوگاه ۱۴ اثر بلین هاردن، اسرار یکی از مخوف‌ترین و امنیتی‌ترین زندان‌های کره‌ی شمالی را از زبان یک شاهد عینی به‌نام شین ـ دانگ ـ هیوک نقل می‌کند. جایی که در آن صرفاً جهت بقا، انسان را از مهر، محبت و ارزش‌های والای انسانی تهی می‌کنند و خیانت، جاسوسی و بی‌اعتمادی را به‌عنوان اصول اولیه بقا القاء می‌کنند. این کتاب روزنه‌ای به کشف بسیاری از زوایای پنهان اردوگاه‌های سیاسی کره‌شمالی گشود. داستان زندگی شین تصویری از زندگی فلاکت بار، مملو از ترس و در حین حال توصیف شجاعت و معنا بخشیدن مقاومت یک انسان است که یکی از رقت‌انگیزترین دیکتاتوری‌های معاصر را به‌تصویر می‌کشد.

به‌دلیل تشابه الگوهای سرکوب، انکار و خفقان موجود، این کتاب از منظر روان‌شناختی مورد بررسی قرار می‌گیرد. به‌علاوه ماهیت برگرفته‌ی داستان کتاب که از واقعیات زندگی تحت لوای یک حکومت دیکتاتوری تأثیر مستقیمی بر عینیت یافتن و درک مفهوم داستان در ذهن مخاطب ایجاد می‌کند.

مشخصات کلی کتاب

  • نام کتاب: کتاب فرار از اردوگاه ۱۴ (فرار ٱدیسه‌ای اَبَر مردی از کره‌ی شمالی به‌سوی آزادی در غرب)،
  • انتشارات: نیویورک تایمز
  • تیراژ در ایران : ۳۰۰۰ نسخه
  • انتشارات در ایران: ‌ئاسۆ
  • این کتاب از پرفروش‌ترین کتاب‌های نیویورک تایمز به‌شمار می‌رود.
  • سال  ۲۰۱٥ نامزد جایزه‌ی لینکون بود، در سال ۲۰۱۳ نیز یکی از نامزدهای دریافت جایزه‌ی ادبی صلح دیتون معرفی شد و همچنین کتاب منتخب گودریدز در سال  ۲۰۱۲ بوده‌است.

مشخصات نویسنده و مترجم

  • بلین هاردن نویسنده و روزنامه‌نگار آمریکایی آن را به رشته‌ی تحریر درآورده که علاوه بر آن خالق آثار دیگری از جمله « قتل در مأموریت» است، هم‌چنین سال‌ها برای نشریات معتبری از قبیل واشنگتن پست، نیویورک تایمز و تایم قلم زده‌است.
  • الهام افسری مترجم کتاب به زبان فارسی است که آثار دیگری مانند «راه آهن زیرزمینی» و «دختر پرتقالی» را در کارنامه دارد.

پیام کتاب

کتاب فرار از اردوگاه ۱۴ در ۲۴ فصل نگاشته شده، آنچه در نگاه اول به نظر می‌رسد، به‌تصویر کشیدن داستان زیست یک انسان تحت حاکمیت یک نظام دیکتاتوری است، اما در پس داستان، دوگانه‌های معنابخش زندگی انسانی هم‌چون اسارت و بردگی یا آزادی، تسلیم شدن یا مقاومت و اعتماد یا خیانت و ... را در ذهن مخاطب تداعی می‌کند که شخصیت اصلی داستان نمادی از مقاومت و انسان مبارز آزادی‌خواهی است که راه دشوار آزادی را مصمم و با اراداه‌ای پولادین می‌پیماید و نشان می‌دهد که چگونه دستگاه تبلیغاتی دیکتاتوری و سیستم امنیت آن را با چالش مواجه می‌کند. در پایان، این کتاب روایتی است که هر انسان آزادیخواهی ممکن است با خواندن آن یک حس همزاد پنداری با  شخصیت داستان داشته‌باشد.

نویسنده: جمال بوداقی از اعضای کلاس آموزش روزنامه‌نگاری و برندسازی فراتاب – دوره 15

بازنشر این مطلب با ذکر منبع «فراتاب» بلامانع است.

نظرات
آخرین اخبار