کد خبر: 12692
تاریخ انتشار: 4 اسفند 1403 - 01:05
«هیچ کدام از این‌ها اهمیت نداشتند، چون انکار تاریخ امکان ندارد، همچنین مذهب. درآخر من یک پشتون بودم و او یک هزاره. من یک سنی بودم و او یک شیعه و هیچ چیز نمی‌توانست این واقعیت را عوض کند، هیچ چیز.»

 فراتاب: دراین گزارش به بررسی و معرفی کتاب بادبادک خواهم پرداخت، این کتاب داستانی عاطفی و پرکشش درباره دوستی، خیانت، پشیمانی و رستگاری است و به مسائل اجتماعی و تاریخی افغانستان نیز می‌پردازد. این رمان یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های قرن ۲۱ است و در بسیاری از کشورها از جمله ایران، محبوبیت زیادی دارد.

مشخصات کتاب

این کتاب در 304 صفحه منتشر شده و یک اثر ادبیات داستانی، درام و تاریخی است که توسط انتشارات آذرمیدخت چاپ شده و دارای بیست و پنج فصل است.

محل رخداد داستان در سه کشور افغانستان (کابل)، پاکستان، و آمریکا است.

نویسنده و مترجم

کتاب بادبادک‌باز (The Kite Runner) نخستین رمان «خالد حسینی»، نویسنده افغان-آمریکایی است که در سال ۲۰۰۳ منتشر شد، خالد حسینی نویسنده، پزشک و فعال حقوق بشری افغان-آمریکایی است که به خاطر رمان‌های احساسی و تأثیرگذارش، از جمله بادبادک‌باز، شناخته می‌شود. او متولد کابل است زمانی که در سال ۱۹۸۰ شوروی به افغانستان حمله کرد، خانواده حسینی مجبور شدند به ایالات متحده مهاجرت کنند. وی در آمریکا تحصیل کرد و در رشته پزشکی فارغ‌التحصیل شد، اما بعدها به نویسندگی روی آورد.

مترجم این کتاب نیز رضا زارع است.

پیام کتاب

پیام اصلی کتاب بادبادک‌باز درباره گناه، پشیمانی، رستگاری و فرصت دوباره برای جبران گذشته است. خالد حسینی در این رمان نشان می‌دهد که چگونه تصمیمات دوران کودکی می‌توانند سرنوشت انسان را تغییر دهند و این‌که هیچ‌گاه برای اصلاح اشتباهات دیر نیست و همینطوراین کتاب به اختلاف طبقاتی و ظلمی که بر قوم هزاره در افغانستان روا داشته می‌شود، اشاره دارد. همچنین کتاب مورد نظر، تصویری واقعی از تأثیر جنگ و مهاجرت بر زندگی افراد را ارائه می‌دهد.

برداشت من از این کتاب

بادبادک‌باز یکی از تأثیرگذارترین کتاب‌هایی بود که خوانده‌ام. این داستان مرا به سفری عاطفی برد و باعث شد درباره گناه، پشیمانی و فرصت‌های جبران فکر کنم و همینطور مرا به فکر فرو برد تا به عمق تاثیرات نابرابری اجتماعی در افغانستان پی ببرم زیرا که یکی از شخصیت‌های داستان ،حسن، به دلیل هزاره بودن، همیشه در جایگاه پایین‌تری قرار داشت، در حالی‌که از نظر اخلاقی برتر بود و همچنین برداشت من از این کتاب تأثیر ویرانگر جنگ و مهاجرت بر زندگی مردم است. خالد حسینی، که خود تجربه مهاجرت را داشته، در این رمان نشان می‌دهد که چگونه جنگ یک کشور را از هم می‌پاشد، مردم را آواره می‌کند و زندگی آن‌ها را به شکلی غیرقابل برگشت تغییر می‌دهد.

نویسنده شکریه اکبری پژوهشگر روابط بین‌الملل و مطالعات افغانستان و از اعضای کلاس آموزش روزنامه‌نگاری، نویسندگی و برندسازی فراتاب

بازنشر این مطلب با ذکر منبع «فراتاب» بلامانع است

نظرات
آخرین اخبار