کد خبر: 12688
تاریخ انتشار: 4 اسفند 1403 - 00:42
میکروبیولوژی مواد غذایی و شناخت و کنترل میکروارگانیسم‌ها و جلوگیری از فساد مواد غذایی محورهای اصلی این کتاب بسیار مهم می‌باشند.

 فراتاب: واکنش‌های متقابل بین میکروارگانیسم‌ها، گیاهان و حیوانات موضوعی طبیعی و ثابت است. نقش اکولوژیکی و اهمیت میکروارگانیسم‌ها در تمام چرخه‌های شیمیایی طبیعت به خوبی مشخص است. از آن‌جا که منبع غذایی انسان اساساً شامل گیاهان حیوانات و یا فرآورده‌های حاصل از آنهاست کاملاً بدیهی است که منابع غذایی حاوی میکروارگانیسم‌هایی است که با غذا در تماس‌اند. در صورتی که میکروارگانیسم‌های آلوده کننده مواد غذایی بیماری‌زا باشند، تماس آنها با منبع غذایی برای سلامت عمومی خطرناک است.

این کتاب یکی از معتبرترین منابع علمی در حوزه مواد غذایی است که در شش بخش مختلف به بررسی میکروارگانیسم‌ها، شرایط نگهداری، فساد، بهداشت و بیماری‌های ناشی مواد غذایی می‌پردازد. در بخش‌های مختلف کتاب فاکتورهای مهم در مواد غذایی که بر میکروارگانیسم‌های مواد غذایی تاثیر دارند و اصول و روش‌های نگهداری و عوامل تاثیر گذار بر فساد مواد غذايی بیان می‌شود.

مشخصات کلی کتاب

  • در انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد به چاپ رسیده است
  • دارای  ۶۸۶ صفحه است.
  • قطع یا ابعاد کتاب وزیری (۲۳.۵×۱۶.۵ سانتی متر) است
  • در تابستان ۱۴۰۲ به چاپ دوازدهم رسیده است.

نویسنده و مترجم

  • نویسندگان: ویلیام فریزیر و دنیس وستهوف
  • مترجمین: علی مرتضوی (استاد دانشگاه فردوسی مشهد)، مهدی کاشانی‌نژاد و سید حمیدرضا ضیاءالحق

پیام کتاب

کتاب دارای ۶ بخش که هر بخش دارای فصول متفاتی است. در هر فصل به صورت تخصصی به یک بحث پرداخته است و هدف اصلی کتاب شناخت میکروارگانیسم‌های عامل فساد مواد غذايی، بیماری‌های ناشی از غذا و انواع روش‌های نگهداری و پیش‌گیری از فساد محصولات غذایی است.

کارشناسان بهداشت و ایمنی مواد غذایی لازم است که به مباحث این کتاب تسلط کافی داشته باشند تا از فساد محصولات غذایی جلوگیری کنند و به چرخه و علائم بیماری‌های منتقله از مواد غذایی آگاهی کافی داشته باشد و غذای سالم و مغذی را به مصرف کنندگان تحویل دهند.

این کتاب به عنوان یکی از منابع کنکور مقطع کارشناسی ارشد رشته‌های بهداشت ایمنی مواد غذایی و بهداشت و کنترل کیفیت مواد غذایی به شمار می‌رود لازم است دانشجویانی که می‌خواهند در کنکور این دو رشته شرکت کنند این کتاب را به خوبی بخوانند.

نویسنده: عکاشه مومنی دانشجوی بهداشت مواد غذایی از اعضای کلاس آموزش روزنامه‌نگاری، نویسندگی و برندسازی فراتاب

بازنشر این مطلب با ذکر منبع «فراتاب» بلامانع است

نظرات
آخرین اخبار