فراتاب: کودکان با والدین معتاد از جمله آسیب پذیرترین قربانیان اعتیاد هستند. آن ها نه تنها از نظر جسمی و عاطفی مورد سوءاستفاده قرار میگیرند، بلکه با مشکلات اجتماعی، روانی و تحصیلی مختلفی مواجه میشوند و این وضعیت می تواند آینده آنها را تباه سازد.
در همین زمینه سعید صفاتیان کارشناس حوزه اعتیاد در گفتگو با ایرنا میگوید: طبق آمارهای موجود، حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد معتادان، متأهل و دارای فرزند هستند. چنانچه هرکدام به طور میانگین چند فرزند داشته باشند حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار نفر از فرزندان آنان در سنین ۶ تا ۷ سالگی یا بیشتر هستند که تحت فشار اعتیاد والدین قرار دارند.
صفاتیان افزود: کودکان در خانواده دارای اعتیاد خیلی زود با مواد آشنا میشوند و این بچهها به احتمال قوی از سن ۱۴ یا ۱۵ سالگی مصرف کننده مواد مخدر خواهند شد زیرا به دلیل آشنایی با شرایط اعتیاد و انواع مواد مخدر این آمادگی را نسبت به دیگر بچهها بیشتر داشته و در معرض آسیب هستند.
صفاتیان همچنین معتقد است: با اعتیاد والدین، وجود تنش و درگیری در خانواده های دارای افراد معتاد همچون پدر و مادر بالا میرود، در چنین شرایطی شخصیت ضد اجتماعی و ضد خانواده در آینده کودک پیدا خواهد شد و به شدت عصبانی و پرخاشگر می شود.
بسیاری از کودکانی که مادران معتاد دارند، معلول هستند
بنابر اظهارات غنچه راهب، مددکار اجتماعی، در سالهای گذشته اعتیاد زنان در جامعه بسیار کمتر از مردان بود؛ در واقع زنان بیشتر در محیط خانه بودهاند و تلاش میکردند با اعتیاد همسرانشان مبارزه کرده تا فرزندان سالمی را پرورش دهند ولی امروزه در کنار اعتیاد مردان شاهد اعتیاد زنان هستیم که این امر موجب شده تا آنان کودکان خود را نیز معتاد نمایند. یکی از عللی که میتواند به اعتیاد فرزندان منجر شود این است که مادران معتاد در مسئله اعتیاد غرق شده و حوصله نگه داشتن فرزندانشان را نداشته و به آنها مواد مخدر میخورانند تا کودک آرام شده و کمتر گریه کند تا مادر در آرامش و نشئگی خود بماند. علاوه بر آن کودکی که از مادر معتاد متولد میشود به دلیل اینکه از خون مادر تغذیه می کند، طبیعی است که معتاد شود؛ بسیاری از کودکانی که مادران معتاد دارند، معلول هستند.
گزارش از جمال محمدی از اعضای کلاس آموزش روزنامهنگاری، نویسندگی و برندسازی فراتاب
بازنشر این مطلب با ذکر منبع «فراتاب» بلامانع است.