فراتاب: سرانجام 4 ماه پس از روی کار آمدن دولت پزشکیان و در میان رقابتهای دعواطور و غیرسازندهی طیفهای مختلف سیاسی و بخصوص اصلاحطلب در استان کرمانشاه، استاندار جدید کرمانشاه از سوی هیات دولت انتخاب شد.
این انتخاب از جمله شوکها و انتخابهای خاص دولت پزشکیان به شمار میرود که دیگر نه عجیب و غریب بلکه در حال تبدیل شدن به یک رویه است! چرا که بیستویکمین استاندار کرمانشاه پس از انقلاب،
1. اولا نامش در میان کاندیداهای مطرح شده نبود،
2. ثانیا نه کرمانشاهی بلکه یاسوجی است،
3. ثالثا نه اصلاحطلب بلکه اصولگراست،
4. رابعا مورد حمایت گروهها و طیفهای مختلف سیاسی کرمانشاهی نبوده
5. و خامسا دارای سابقه کار در استان و منطقه غرب کشور کرمانشاه نبوده بلکه در تردد بین یاسوج و قزوین بوده است.
منوچهر حبیبی در یک نگاه
لازم به ذکر است که «منوچهر حبیبی» 53 ساله دارای مهندسی راه و ساختمان، کارشناسی ارشد مدیریت و دکترای برنامهریزی شهری است. پستهای مدیریتی وی از دولت محمود احمدینژاد و از استان محل تولدش شروع شد، در دولت روحانی و رئیسی ادامه پیدا کرد و حال در دولت پزشکیان هم امتداد یافته است.
در رزومه کاری حبیبی این پستها به چشم میخورد:
• سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قزوین
• معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قزوین
• معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قزوین
• معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد
• فرماندار گچساران
• شهردار یاسوج
• مدیرکل راه و ترابری کهگیلویه و بویراحمد
• مدیرکل دفتر فنی استانداری کهگیلویه و بویراحمد
• معاون فنی و عمرانی شهرداری یاسوج
به هرحال ضمن تبریک به آقای حبیبی بایست تاکید کرد استان کرمانشاه آنقدر از نظر هویتی، تاریخی/ فرهنگی، جذابیتهای جغرافیایی، موقعیت ژئوپلتیکی و مرزی و حتی آبوهوا متنوع است که آن را نه ایران کوچک بلکه هندوستان کوچک میخوانند.
امیدوارم استاندار جدید طی دورهی پیشرو
1. هرچند یک مدیر اجرایی و عمرانی است اما با یک دید سیاسی درست، واقعبینانه و توسعهمحور در کرمانشاه شروع به کار کند.
2. توسعه اقتصادی و خارج کردن کرمانشاه از صدر شاخص فلاکت در کشور را در اولویت کاری خود قرار دهد.
3. در چارچوب مقوله «وفاق ملی» از نخبگان و شایستگان گروههای مختلف جمعیتی در استان کرمانشاه استفاده کند. امری که توسط استانداران پیشین (اعم از بومی و غیربومی) متاسفانه اصلا مورد توجه قرار نگرفته است، بطور مثال طی 45 سال گذشته از جمعیت تقریبا 30 درصدی اهل سنت کرمانشاه حتی شاهد انتخاب حتی یک معاون استاندار و یا مدیرکل (بجز یک مورد در دوره استانداری آقای بازوند استاندار غیربومی اما نسبتا موفق) هم نبودهایم و یا هیچگاه شاهد تلاشی برای حل و فصل مشکلات خاص جمعیت 10 تا 15 درصدی هموطنان یارسانی در سطح ملی و استانی نبودهایم.
4. امیدوارم سوابق تحصیلی و کاری در حوزههای مدیریتی و عمرانی استاندار جدید، زمینهساز توجه جدیتر و فوری اما اصولی به کارهای عمرانی و اقتصادی در کرمانشاه شود.
5. از مرز بینالمللی با عراق و اقلیم کردستان نه به مثابه تهدید و یا دلخوش کردن به آمارهای سالانه خروج کالا و مسافر و زائر، بلکه به عنوان یک فرصت بیبدیل برای گسترش روابط اقتصادی، ارتقای بازارچههای مرزی، جذب سرمایهگذاری، راهسازی و ترانزیت و ... استفاده شود بخصوص در زمانی که به نظر میرسد کفگیر خزانه دولت در تهران به ته دیگ خورده است!
6. و نهایتا وی نیز جزء استانداران غیربومیای شود که کارنامه قابل دفاعتر و یا کمتر مورد انتقادی از خود بجای بگذارد.
لازم به ذکر است طی 87 سال گذشته یعنی از سال 1314 و تاسیس استان کرمانشاه، منوچهر حبیبی 54مین استاندار کل دوره و 21مین استاندار پس از انقلاب است.
نویسنده: اردشیر پشنگ
بازنشر این مطلب با ذکر منبع «فراتاب» بلامانع است.