کد خبر: 12611
تاریخ انتشار: 10 آبان 1403 - 18:26
راست‌های افراطی چطور با مهاجرستیزی رای مردم را در انتخابات‌های اروپایی بدست می‌آورند؟


فراتاب: همواره مهاجرت در رویکرد احزاب راست افراطی نقشی اصلی و محور اساسی بوده است و در سال‌های اخیر با تکیه بر این مسئله به موفقیت‌های انتخاباتی گسترده‌ای دست یافته‌اند که در این گزارش به معرفی برخی از این احزاب و دستاوردهای انتخاباتی آن‌ها می‌پردازیم.

 

  1. حزب "اجتماع ملی" فرانسه (Rassemblement National)

دال مرکزی و گفتمانی این حزب همواره مهاجرت بوده است و یکی از احزابی است که با تمرکز بر محور مهاجرت توانسته است به نتایج انتخاباتی مهمی دست یابد. حزب از سال 2012 و بار رهبری ژان ماری لوپن و با شعار "اولویت، حفاظت و وحدت کشور" وارد دوران جدیدی شد. لوپن در سال 2017 و2022 در انتخابات ریاست جمهوری در رقابت با مکرون توانست به ترتیب 9/33% و 45/44% آرا را به دست آورد و به دور دوم راه یابد. در انتخابات پارلمانی اروپا در سال 2024 حزب با رهبر جدید و جوان خود توانست با کسب 4/31% آرا بزرگترین موفقیت انتخاباتی را به دست آورد.

  1. حزب "برادران ایتالیا" (Brothers Of Italy)

جناح راست افراطی در ایتالیا از سه حزب برادران ایتالیا، حزب لیگ و حزب فورزا ایتالیا تشکیل شده است. حزب برادران ایتالیا با رهبری جورجیا ملونی اخیرا در انتخابات پارلمان اروپا 2024، به تنهایی 28% آرا را کسب کرد و ایتالیایی‌ها را با شعار «خدا، کشور و خانواده» به سوی خود جذب کرده تا به نوعی بار دیگر نگرش محبوب حزب لیگ به رهبری ماتئو سالوینی در سال ۲۰۱۹ مبنی بر «امنیت بیشتر، مهاجرت کمتر، مالیات کمتر» را برای کسب پیروزی به خدمت بگیرد.

  1. حزب "آلترناتیو برای آلمان" ( AFD)

دو موضوع اسلام و امنیت داخلی محور اصلی گفتمانی این حزب است و همواره در پی بزرگ‌نمایی خطر اسلام و ایجاد وحشت ناشی از دست رفتن آزادی‌های فردی مردم است. حزب از سال 2016 به بعد در بسیاری از مناطق آلمان به رقیب اصلی احزاب سنتی تبدیل شده است. علاوه بر پیروزی در برخی از ایالت‌های آلمان شرقی در جدیدترین رقابت انتخاباتی پارلمانی، برای نخستین بار پس از جنگ جهانی دوم به عنوان یک حزب راست افراطی به پیروزی چشمگیر دست یافت و بیش از 32% آرا را در ایالت‌های زاکسن و تورینگن کسب کرد.

  1. حزب "آزادی" اتریش (FPO)

این حزب راستگرا با سابقه‌ای طولانی مواضع روشن و قوی در قبال مسلمانان و همچنین مهاجران دارد. برای مدت طولانی خواهان منع پوشش چهره زنان بود و در نهایت آن را تبدیل به قانون کرد. همچنین در پی بحران مهاجرت در سال 2015، خواهان توقف مهاجرت به کشورشان بودند. در انتخابات ریاست جمهوری در سال 2022 به دور دوم راه یافت و همینطور در انتخابات پارلمان اروپا توانست 73/25% آرا و 6 کرسی در این پارلمان کسب کند. در تازه‌ترین رقابت انتخاباتی در اتریش یعنی انتخابات سراسری اتریش، هربرت کیکل رهبر این حزب با حمایت 27 درصدی و با شعارهای صریح ضد مهاجرتی و ضد اسلامی شانس اصلی پیروزی است.

 5.   حزب "برای آزادی" هلند

هربرت ویلدروس، رهبر این حزب با وعده انتخاباتی مهار گسترده مهاجرت پس از 25 سال توانست  در انتخابات سراسری هلند با کسب بیش از 23% آرا، 37 کرسی را به دست آورد که پیروزی بزرگی برای او و موجب زلزله سیاسی در اروپا شد. ویلدروس اعلام کرده است که در پارلمان اروپا به فراکسیون دست راستی پارلمان می‌پیوندد.

 

در سال‌های اخیر احزاب راست افراطی در کشورهای اروپایی دیگری نیز مانند مجارستان و اسپانیا به پیروزی‌های انتخاباتی چشمگیر دست یافته‌اند و  برخلاف پیش‌بینی‌ها نه تنها افول نداشته‌اند بلکه در حال گسترش و سرایت به سایر کشورها می‌باشند.

 

نویسنده: سمیرا بهروز، کارشناسی ارشد علوم سیاسی

بازنشر این مطلب با ذکر منب «فراتاب» بلامانع است

نظرات
آخرین اخبار