فراتاب: صدایش همه فضا را پر کرده بود، دقت همه علل خصوص پیرمرد چای به دست به سخنان او بود و سعی میکردند از بین آیات و روایات به حرف اصلی او برسد دقیقا همان جایی که گفت «ما همه هماهنگ شده آمدیم» انگار نیازی به ادامه نبود، پیرمرد بیحوصله چای را در نعلبکی گذاشت و با زمزمه به وفاق هم رسیدیم! به مطالعه روزنامهاش بازگشت.
برخلاف باور عموم که فکر میکردند تعدادی از وزرا پیشنهادی پزشکیان موفق به گرفتن رای اعتماد نخواهند شد، بعد از سخنرانی قاطع وی و اشاره به تایید کابینه توسط شخص رهبر شاهد پذیرش تمامی لیست وزرا از طرف مجلس بودیم. این گزارش به بررسی ۱۹ وزیر کابینه پزشکیان، رئیسجمهور چهاردهم جاایران میپردازد که در عین تعجب، همه آنها رای اعتماد گرفتند!
امین حسین رحیمی
او متولد ۱۳۴۷ –(۵۶ ساله) در ملایر و فارغ التحصیل کارشناسی ارشد حقوق عمومی از دانشگاه تهران است. قضاوت، معاونت رئیس کل دادگاه انقلاب تهران و دادگاههای عمومی، نمایندگی شهرستان ملایر در مجلس هشتم، عضویت در هیئت تطبیق مصوبات دولت با قوانین در مجلس، ریاست دیوان محاسبات کشور را در رزومه خود داراست و در دولت سیزدهم وزیر دادگستری بود. او با ۲۶۸ رای موافق از سوی مجلس در وزارت دادگستری پابرجا ماند.
سید عباس صالحی
متولد ۱۳۴۲ -(۶۱ ساله) در مشهد و فارغ التحصیل دکترای فلسفه از یکی از دانشگاهها و پژوهشگاههای وابسته به حوزه علمیه است. او سابقه کار متعددی در نشریات داشته و در طی حکمی از سوی رهبر جمهوری اسلامی ایران نماینده ولی فقیه و مدیر مسئول روزنامه اطلاعات منصوب شده و همچنین به عنوان رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی فعالیت می کند. وی در دولت یازدهم معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را بر عهده داشت که با استعفا علی جنتی، به سرپرستی وزارت فرهنگ و ارشاد از سوی حسن روحانی منصوب شد. صالحی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد در دولت دوازدهم، با ۲۷۲ رای موافق، موفق به بازگشت به عرصه وزارت در دولت چهاردهم شد.
عزیز نصیرزاده
متولد ۱۳۴۳-(۶۰ ساله) در سراب، آذربایجان شرقی است و از دانشکده خلبانی نیروی هوایی ارتش فارغالتحصیل شده است. سوابق کاری وی تا کنون وابسته نظامی جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا، مدیریت جنگ الکترونیکی معاونت عملیات نهاجا، معاونت اطلاعات نیروی هوایی، معاونت طرح و برنامه نهاجا، معاونت هماهنگکننده نیروی هوایی (رئیس ستاد نیروی هوایی ارتش) و جانشینی فرمانده نیروی هوایی ارتش بوده است. او جایگزین انتخابی با تعداد ۲۸۱ رای موافق از مجلس پس از محمدرضا قراییآشتیانی در سمت وزیر دفاع دولت چهاردهم است.
ستار هاشمی
متولد ۱۳۵۵-(۴۸ ساله) در یاسوج و فارغ التحصیل دکترای هوش مصنوعی به صورت همزمان از دانشگاه علم و صنعت و مانش است. وی از سال ۱۴۰۰ معاون توسعه فناوری و خدمات الکترونیکی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور بوده و الکترونیکی شدن سند ازدواج و اسناد ملکی و ثبت امضای دیجیتال از اقدامات او در این سمت بوده است. او در رزومه خود معاونت فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را داشت. او همچنین عضو هیئتعلمی بخش مهندسی و علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات در دانشکدهٔ مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه شیراز با مرتبهٔ علمی استاد تمام است. وی با کسب ۲۶۴ رای موافق جایگزین زارع پور در سمت وزیر ارتباطات دولت جدید شد.
علیرضا کاظمی
او متولد ۱۳۴۴-(۵۹ ساله) در مشهد است. وی دارای سه مدرک تحصیلی در سه رشته متفاوت کارشناسی ارشد الهیات و معارف اسلامی از دانشگاه علوم اسلامی رضوی/ کارشناسی زبان و ادبیات انگلیسی از دانشگاه فردوسی مشهد/ کارشناسی ارشد فقه و مبانی حقوق از دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد است. کاظمی معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، معاونت آموزش متوسطه این وزارتخانه، مدیرکل فرهنگی و هنری وزارتخانه و مدیرکلی آموزش و پرورش استان خراسان رضوی را در کارنامه کاری خود دارد. او از ۴ شهریور تا ۷ آذر ۱۴۰۰ سرپرست وزارت آموزش و پرورش شد. وی در مرداد ۱۴۰۳ با ۲۶۸ رای موافق از مجلس شورای اسلامی به عنوان وزیر آموزش و پرورش منصوب شد.
سید اسماعیل خطیب
متولد ۱۳۴۰-(۶۳ ساله) در قائنات، خراسان جنوبی است. تحصیلات خطیب در حوزه فقه اسلامی بوده و ارتباطی با مطالعات اطلاعاتی یا علوم سیاسی نداشته است، او از شاگردان سید علی خامنهای، مکارم شیرازی، مصباح یزدی و فاضل لنکرانی بوده است. وی از پیشگامان در سازمان اطلاعات سپاه پاسداران، پس از شکل گیری این سازمان بود. خطیب در کارنامه خود ریاست اداره کل اطلاعات قم، ریاست حفاظت از دفتر رهبر، ریاست مرکز حفاظت اطلاعات قوه قضائیه را دارد. او پس وزارت در دولت سیزدهم با دریافت ۲۶۱ رای اعتماد بر کرسی خود پابرجا ماند.
اسکندر مومنی
زاده ۱۳۴۱-(۶۲ ساله) در قائمشهر مازندران و فارغ التحصیل کارشناسی ارشد روابط بینالملل از دانشگاه تهران و دکترای تخصصی امنیت ملی از دانشگاه عالی دفاع ملی و جزو هیات علمی دانشگاه علوم انتظامی است. وی در سال های کاری خود به عناوین فرمانده انتظامی خراسان، معاون انتظامی فرمانده نیروی انتظامی، رئیس مراکز فوریت های پلیسی ۱۱۰، رئیس پلیس راهنمایی رانندگی، جانشین فرمانده نیروی انتظامی فعالیت داشته و از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۳ بهعنوان مشاور رئیس جمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر فعالیت میکرد. او با دریافت ۲۵۹ رای به عنوان وزیر کشور منصوب شد.
عبدالناصر همتی
متولد ۱۳۳۶-(۶۷ ساله) در کبودرآهنگ همدان و فارغ التحصیل دکترای اقتصاد از دانشگاه تهران است. وی سابقه کاری زیادی در سمت های متعدد در صداوسیما داشته است و مدتی به عنوان رئیس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و رئیس شورای عالی بیمه فعالیت کرد و نقش کلیدی در طراحی و اجرای سیاستهای آزادسازی و خصوصیسازی در صنعت بیمه داشت. همتی از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۸ به مدت شش دوره لاینقطع ریاست شورای عالی شرکت بیمه اتکایی آسیایی را بر عهده داشت و در شورای عالی امنیت ملی به مدت پنج سال عضو کمیته اقتصادی شورای امنیت ملی بود. او در رزومه خود علاوه بر سابقه مدیرعاملی بانک سینا و بانک ملی، سفیر ایران در چین و مدتی رئیس بانک مرکزی ایران بوده است. او با دریافت ۱۹۲ رای جایگزین خاندوزی در وزارت اقتصاد شد. همتی از اعضای حزب کارگزاران سازندگی ایران است.
عباس عراقچی
متولد ۱۳۴۱-(۶۱ ساله) در تهران است. او دانشآموختهٔ کارشناسی روابط بینالملل از دانشکده روابط بینالملل وزارت امور خارجه، کارشناسی ارشد علوم سیاسی از دانشگاه آزاد اسلامی و دکترای اندیشههای سیاسی از دانشگاه کنت است. عراقچی از اعضای سپاه پاسداران در جنگ ایران و عراق بود و پس از آن در وزارت امور خارجه فعالیت میکرد، او سفیر ایران در فنلاند سپس سفیر ایران در ژاپن بود. وی در سال ۱۳۹۲ برای یک دوره ۴ ماهه در دولت دهم سرپرست سخنگوی وزارت امور خارجه بود و از سال ۱۳۹۲ تا سال ۱۳۹۶ نیز سمت معاون حقوقی و بینالملل وزیر امور خارجه را برعهده داشت. او در پی تغییر ساختار این وزارتخانه، از ۲۷ دی ۱۳۹۶ تا ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ سمت معاون سیاسی وزیر امور خارجه را برعهده داشت و در زمان دولت رئیسی بهعنوان مشاور عالی وزیر امور خارجه، عضو انجمن ملی دیپلماسی و دبیر شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران فعالیت میکرد. عراقچی در ۳۱ مرداد با ۲۴۷ رای موافق جایگزین باقری کنی و وزیر خارجه ایران شد.
محمدرضا ظفرقندی
وی سال ۱۳۳۷-(۶۶ ساله) در تهران به دنیا آمد و همزمان با معلمی در سال ۱۳۵۵ در رشته پزشکی دانشگاه تهران قبول و ادامه تحصیل داد. پس از اتمام دوره دستیاری جراحی در دانشگاه علوم پزشکی تهران، به درجه استادیاری نائل و سپس دوره فلوشیپ جراحی عروق و تروما را در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آغاز کرد، رشته دلخواهی که ثمره آن راهاندازی بخش جراحی عروق در سال ۱۳۷۴ در دانشگاه علوم پزشکی تهران شد. او سپس موفق به راهاندازی مرکز تحقیقات تروما در بیمارستان سینا شد. ظفرقندی پیش از این سابقه ریاست سازمان نظام پزشکی را داشته و از اعضای حزب جبهه اصلاحات ایران است. او با دریافت ۱۶۳ رای جایگزین بهرام عیناللهی شد.
احمد میدری
متولد ۱۳۴۲-(۶۱ ساله) در آبادان است. او دارای دکترای تخصصی اقتصاد و کارشناسی ارشد توسعه و برنامهریزی اقتصادی از دانشگاه تهران است. او سابقه تدریس در دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه شهید چمران اهواز را دارد. وی نماینده آبادان در دوره ششم مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بود، میدری در دولت یازدهم و دوازدهم سمت معاونت رفاه اجتماعی وزیر رفاه را بر عهده داشته و از اعضای حزب جبهه اصلاحات ایران است؛ او با ۱۹۱ رای به عنوان جایگزین مرتضوی انتخاب گردید.
غلامرضا نوری قزلجه
زاده ۱۳۴۹-(۵۴ ساله) در بستان آباد، آذربایجان شرقی و دارای مدرک فوق لیسانس مهندسی کشاورزی و دانشجوی دکترای سیاست و توسعه کشاورزی در دانشگاه آزاد اسلامی میانه است. وی سابقه نمایندگی در مجلس شورای اسلامی و عضویت در کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی و ریاست فراکسیون مستقلین ولایی مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه بستانآباد، جانشین قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی ،معاونت پارلمانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، معاون اجرایی علی لاریجانی به عنوان رئیس مجلس،مشاور استاندار آذربایجان غربی، مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان شرقی ، مشاور وزیر جهاد کشاورزی را در رزومه کاری خود دارد. او همچنین عضو حزب کارگزاران سازندگی ایران است. نوری در تاریخ ۳۱ مرداد با ۲۵۳ رای به وزارت جهادکشاورزی رسید.
فرزانه صادق مالواجرد
متولد ۱۳۵۵-(۴۷ساله) است و مدرک کارشناسی ارشد پیوسته معماری از دانشگاه تهران و دکترای شهرسازی از دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات دارد. او بیش از ۲۰ سال سابقه کار داشته و به جز مدت کوتاهی که در شهرداری تهران مشغول بود، بخش عمده سوابق وی در وزارت راه و شهرسازی بوده است. از سمتهای او میتوان به معاون دفتر نظارت بر طرحهای توسعه و عمران شهری وزارت مسکن و شهرسازی، معاون مسکن و شهرسازی اداره کل مسکن استان همدان، مدیر کل دفتر معماری و احیا شهری و بافتهای واجد ارزش وزارت راه و شهرسازی اشاره کرد. وی به مدت ۶ ماه به سمت مدیر کل شهرسازی و طرحهای شهری تهران منصوب شد و پس از حاشیه هایی از این سمت توسط مهرداد بذرپاش عزل و به عنوان مشاور او منصوب شد. صادق با ۲۳۱ رای به عنوان دومین وزیر زن جمهوری اسلامی منصوب شد و به وزارت راه و شهرسازی راه یافت.
محمد اتابک
زاده ۱۳۳۷-(۶۶ ساله) و فارغ التحصیل کارشناس ارشد مهندسی عمران از دانشگاه میشیگان آمریکا است. در کارنامه کاری وی نائب رئیسی شرکت سیمان تهران، مدیرعاملی و نایب رئیسی هیئت مدیره شرکت اکباتان، عضویت و ریاست هیئت مدیره شرکتهایی از جمله سرمایهگذاری بانک مسکن، شرکت صدرا و چندین شرکت تولیدی دیگر به چشم میخورد. او همچنین مجری طرح نواب، بیمارستانها و کارخانجات سیمان و فولاد مختلف در کشور بوده است. اتابک پیش از این به مدت هشت سال مدیرعامل هلدینگ صنایع معدنی کاوه پارس بود و از سال ۱۳۹۸ به عنوان معاون اقتصادی بنیاد مستضعفان منصوب شد. او در مرداد ۱۴۰۳ با اخذ ۲۳۱ رای از مجلس به وزارت صمت راه یافت و جانشین علی آبادی شد.
حسین سیمایی صراف
متولد ۱۳۴۷-(۵۶ ساله) در مشهد است. تحصیلات دانشگاهی او دکتری حقوق خصوصی از دانشگاه شهید بهشتی، کارشناسی ارشد در رشته حقوق خصوصی از دانشگاه تربیت مدرس، لیسانس حقوق از دانشگاه تهران و تحصیلات حوزوی وی بیست سال تحصیل بین ۱۳۶۰ تا ۱۳۸۰ در زمینههای ادبیات عرب، منطق، کلام، فلسفه، فقه و اصول، در حوزههای علمیه مشهد و قم است. سیمایی در دولت های دوازدهم و سیزدهم دبیر هیئت دولت بوده و هماکنون به عنوان عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی فعالیت می کند. او با کسب ۲۲۱ رای جاگزین زلفیگل، به سمت وزارت علوم،تحقیقات و فناوری نائل شد.
محمدرضا صالحی امیری
زاده ۱۳۴۰-(۶۳ ساله) در بابل، مازندران و دارای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد علوم سیاسی و دکترای مدیریت دولتی از دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات و دانشیار دانشگاه است. او پیش از این در وزارت اطلاعات، مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری و معاونت پژوهشهای فرهنگی و اجتماعی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، نامزدی وزارت ورزش و جوانان دولت اول روحانی، سرپرست وزارت ورزش و جوانان، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم، ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی فعالیت کرده است. وی همچنین از اعضا حزب اعتدال و توسعه است. صالحی امیری با ۱۶۸ رای به وزارت میراث فرهنگی و جایگزینی ضرغامی رسید.
محسن پاکنژاد
متولد ۱۳۴۵-(۵۸ ساله) در تهران و دانشآموخته کارشناسی مهندسی برق از دانشگاه تهران و کارشناسی ارشد مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی امیرکبیر است. وی پیش از این بهعنوان معاون وزیر نفت در نظارت بر منابع هیدروکربوری، معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در امور تولید و از اعضای هیئت مدیره این شرکت فعالیت می کرد. پاکنژاد با ۲۲۲ رای موافق جایگزین اوجی در وزارت نفت شد.
عباس علی آبادی
زاده ۱۳۴۱-(۶۲ ساله) در تهران، دانشآموخته کارشناسی و کارشناسیارشد مهندسی مکانیک با گرایش تبدیل انرژی از دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تهران و درجه دکترای مهندسی مکانیک از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گرایش کنترل بوده است. از سوابق کاری او می توان به فعالیت در جهاد سازندگی، مشارکت در اجرا و مدیریت پروژههای نیروگاهی کرخه و کارون ۳، مدیرعاملی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران و معاونت وزیر نیرو در امور برق و انرژی اشاره نمود. وی به مدت یک سال سمت وزیر صنعت،معدن و تجارت را بر عهده داشت و با کسب ۲۵۵ رای اعتماد به منسب وزارت نیرو دست یافت و جانشین محرابیان شد.
احمد دنیامالی
متولد ۱۳۳۹-(۶۴ ساله) در بندرانزلی،گیلان و دانشآموخته رشته معماری و شهرسازی در مقطع کارشناسی ارشد از دانشگاه علم و صنعت و دکترای رشته برنامهریزی شهری از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران می باشد. وی عضویت در شورای اسلامی شهر تهران و نمایندگی حوزه بندرانزلی در مجلس یازدهم و دوازدهم را در کارنامه خود دارد. او با ۲۵۳ رای موافق جایگزین هاشمی شده و به وزارت ورزش و جوانان رسید.
نسرین خاکپور مهربانی
بازنشر این مطلب با ذکر منبع «فراتاب» بلامانع است.