فراتاب: گرمای زیاد و قرار گرفتن در معرض اشعه فرابنفش می تواند خطرات جدی به سلامت انسان وارد کند. از جمله سرطانهای پوست، خطر ابتلا به ملانوما، آسیب به قرنیه و... به همین خاطر دولت با توجه به اختیاری که به معاون اول و جمعی از وزرا داده، روز یکشنبه را در پایتخت تعطیل اعلام کرد. البته در برخی استانها با توجه وضعیت متفاوت، ستاد استانی تصمیمگیری کرده و اطلاعرسانی میکند. با توجه به پیشبینیهای پایگاه داده هواشناسی و همچنین صحبتهای سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص خطرات بالا رفتن دمای هوای بیشتر از حد مجاز برای سلامت مردم، که مبنای آن درجه حرارات بالای ۴۰ درجه در نظر گرفته شده، دولت باید خواستار تعطیلی کل کشور شود. با این حال باز این سوال پیش میآید که آیا امکان تعطیلی ادارات به دلیل گرما وجود دارد؟
هشدار هواشناسی درباره گرمای بیسابقه در ایران
با توجه به پیشبینی پایگاه داده هواشناسی "MSN" از تابش فرابنفش در روزهای شنبه و اعلام خطر جدی برای تمام مردم ایران، همچنین طبق پیش بینی موسسه کوپرنيک، که گفته شده گنبد حرارتی روی شش نقطه از ۱۰ نقطه گرم جمعیتی جهان در غرب آسیا قرارگرفته و یکی از این شش نقطه اهواز در ایران است، دولت میبایست خواستار تعطیلی کل کشور شود. به گفته کارشناسان اقلیم تعطیلی همه فعالیتها از جمله ادارات در روزهای اوج گرما، یک قانون است و باید در دستور کار قرار گیرد.
دور کاری و کاهش ساعت کاری ادارات در برخی استانها
دولت با توجه به اختیاری که به معاون اول و جمعی از وزرا داده روز یکشنبه را تعطیل اعلام کرد و ممکن است روزهای دیگری را نیز تعطیل اعلام نماید. به گفته سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور، استانداران میتوانند با توجه به وضعیت، اقلیم و میزان گرما تصمیمگیری کرده و به تعطیلی ادارات و کارخانه، دورکاری و یا کاهش ساعت اداری اقدام نمایند.
قطعی مکرر برق و نارضایتی مردم
از سوی دیگر در روزهای اخیر قطعی مکرر برق در برخی استانها به ویژه استانهایی که دمای ۵۰ درجه و بالاتر را تجربه کردهاند، نارضایتی مردم را در پی داشته است. متأسفانه دمای کشور طی سالهای اخیر نسبت به سالهای قبل گرمتر شده و این نشان میدهد که اقلیم سرزمین ما یک فرآیند گرمایشی را طی میکند. هرچند که در سایر کشورهای اقلیم خاورمیانه هم شرایط این چنین است، اما اگر تعطیل کردن راه حل مقابله با مصرف برق باشد در سالهای آینده باید کل تابستان تعطیل شود!
الگوی غلط مدیریت برق
با توجه به مصرف برق ایران در مقایسه با سایر کشورها و همچنین اقلیم متفاوت ایران با دیگر کشورها به عنوان مثال قطر، دکتر سهراب دلانگیزان استاد اقتصاد دانشگاه رازی کرمانشاه میگوید: در کنار تعطیلی پر هزینه صنایع و تحمیل زیانهای بزرگ به صنعت، تولید و اشتغال، همه نشان دهنده الگوی غلط مدیریت و تحمیل ناکارآمدی دولت بر جامعه است. لذا ادامه این شرایط قابل توجیه نیست. بنابراین ۱. ادارت بسیاری هستند که دیزل ژنراتور دارند ولی در این شرایط حاد نیز روشن نمیکنند. که باید این توان تولید در این زمان بحرانی وارد شبکه گردد. ۲. چرا در این شرایط واردات ژنراتور و تجهیزات تولید انرژی برای بخش خصوصی مشمول حذف حقوق گمرکی و تخصیص ارز ارزان و سایر مشوقها نمیشود؟ ۳. در این شرایط خاص چرا راهاندازی نیروگاههای کوچک توسط بخش خصوصی همچنان مشمول مجوزهای پیچیده و مسیرهای صد کوچهی کشنده است و همچنان به بخش خصوصی مجوز تاسیس نیروگاه نمیدهند؟ ۴. چرا تولید انرژی تجدید پذیر خورشیدی در همه کشور و مخصوصا در استان کرمانشاه که حداقل هزاران هکتار زمین مناسب مزارع خورشیدی در کنار مرزها دارد، عملیاتی نشده و تلاشی در این مسیر صورت نمیگیرد؟
گزارش از محبوبه دارابی
بازنشر این مطلب با ذکر منبع «فراتاب» بلامانع است