کد خبر: 12698
تاریخ انتشار: 19 اسفند 1403 - 12:15
چنین به نظر می‌رسد که میان حاکمیت ملی (حقوق داخلی) دولت‌ها و پای‌بندی به اصول و تعهدات بین‌المللی بایستی تعادلی برقرار کرد. هرچند این عقود و پیمان‌نامه‌ها با اراده‌ی آزاد  شکل می‌گیرد اما پس از امضا و تصویب برای طرفین الزام‌آور و به دیگر سخن لازم الاجراست

 فراتاب: قانون اساسی هر کشور برای انعقاد معاهدات، قواعد خاص خود را دارد. قواعد عرفی بین الملل و معاهدات ۱۹۶۹ نیز به موازات نظامهای داخلی مقرراتی دراین قلمرو وضع کردند با این وجود گاها در اجرای معاهدات به مواردی برمی خوریم که فقط «مقررات حقوق بین الملل» راه گشاست مثل وقتی که کشوری بر بخشی از سرزمین کشور دیگر دست گذاشته و اِعمال حاکمیت آنرا زیرپا می‌گذارد، در این موارد تنها با استناد به حقوق بین الملل «منشور» می‌توان مانع چنین سلطه ایی شد.

درباره کتاب

این کتاب بطور مفصل به بررسی معاهدات بین‌المللی از جنبه‌های گوناگون آن می‌پردازد بطوری که نویسنده بر آن است که تعریفی جامع از یک معاهده بین المللی از نظر شکلی و ‌محتوایی ارائه دهد و‌ پروسه‌ی شکل‌گیری معاهدات را از منظر حقوق بین‌الملل به تصویر کشیده، راهها و‌ شرایط تعلیق و اختتام و آثار منفی نقض آن را به نگارش درآورد. چاپ اول آن در سال ۱۳۷۹ وارد بازار نشر شده است و تا امروز یکی از منابع مهم رشته حقوق بین الملل در ایران به شمار می‌رود. ناگفته نماند حقوق بین‌الملل معاهدات دکتر فلسفی برنده تشویقی کتاب سال ۱۳۸۱ شد.

درباره نویسنده

هدایت الله فلسفی متولد ۱۳۲۷ در اصفهان است، وی حقوقدان و از اساتید نمونه دانشگاه شهید بهشتی می‌باشد. فلسفی در سال ۱۳۴۸ با مدرک لیسانس قضایی از دانشکده حقوق دانشگاه تهران فارغ التحصیل و پس از آن عازم سویس گردید، در آنجا موفق شد تحصیلات عالی حقوق بین‌الملل را در دانشکده حقوق دانشگاه نوشاتل به اتمام رساند. فلسفی در ۱۳۵۷ با ارائه پایان‌نامه‌ایی که موضوع آن یکی از مباحث مهم روز بود، به دریافت دکترای حقوق نائل شد. وی در سال ۱۳۵۸ به ایران بازگشت و به عنوان استاد تمام وقت به کار تدریس در دانشگاه مشغول شد. به جرات می‌توان گفت کتب و مقالات ارزشمند دکتر هدایت الله فلسفی هر کدام به تنهایی می‌تواند چراغی در کور سوی آنهایی باشد که دل در گرو صلحی جهانی در سایه قوانین بین‌الملل دارند.

پیام کتاب

از دید نویسنده چنین به نظر می‌رسد که میان حاکمیت ملی (حقوق داخلی) دولت‌ها و پای‌بندی به اصول و تعهدات بین‌المللی بایستی تعادلی برقرار کرد. هرچند این عقود و پیمان‌نامه‌ها با اراده‌ی آزاد  شکل می‌گیرد اما پس از امضا و تصویب برای طرفین الزام‌آور و به دیگر سخن لازم الاجراست و نقض آن نیز پیامدهای حقوقی به دنبال خواهد داشت. همچنین در این کتاب سعی برآن شده تا به خواننده این پیام را القا کند که اجرای صحیح معاهدات موجب تقویت روابط دیپلماتیک و توسعه همکاری‌های بین الملل و جلوگیری از منازعات شده، در تداوم نظم و حفظ صلح جهانی یکی از قدم های ارزشمند حقوق بین الملل می‌باشد.

 

نویسنده: هلاله مسعود پژوهشگر حقوق بین‌الملل و از اعضای کلاس آموزش روزنامه‌نگاری و برندسازی فراتاب

بازنشر این مطلب با ذکر منبع «فراتاب» بلامانع است.

نظرات
آخرین اخبار