کد خبر: 12590
تاریخ انتشار: 18 شهریور 1403 - 14:45
مهندس مرتضی زرین‌گل
مهندس زرین‌گل: استانی که در خود الماس‌های گرانبهایی در تراز جهانی همچون پروفسور کوچر بیرکار را پرورش داده، طبیعی است افرادی در سطح استاندار، وزیر و رئیس‌جمهور هم دارد!

فراتاب – گروه سیاسی: مهندس مرتضی زرین‌گل یکی از مدیران پرتجربه و تاثیرگذار کردستانی در سطح ملی است کسی که پیش‌تر دو دوره به عنوان نماینده مردم این استان راهی مجلس شورای اسلامی شده و سپس در سطح و ترازی ملی در پست‌هایی کلیدی و فنی همچون ریاست کمیسیون نفت در مجلس پنجم، مدیرعامل و نایب رئیس هیات مدیره هلدینگ نفت، گاز و پتروشیمی (تاپیکو - دومین مجموعه ملی حوزه بازار بورس و سرمایه)، قائم مقام و معاون طرح های توسعه ای شرکت نفت و گاز پارس و... به ایفای نقش پرداخته و یکی از معدود کسانی بوده که در معرفی و بکارگیری نخبگان کُرد بخصوص اهل سنت در استان‌های کردستان و کرمانشاه و آذربایجان غربی نقشی موثر داشته است.

بررسی وضعیت استان کردستان و چشم‌انداز آن و نیز همزمان طرح موضوع انتخاب محتمل یک استاندار کُرد و اهل سنت بهانه‌ای برای مصاحبه با وی شد. آنچه که در ادامه خواهد آمد مشروح این گفت‌وگو است

 

فراتاب - جناب آقای مهندس زرین‌گل گرامی این روزها بحث انتصاب محتمل یک استاندار کُرد اهل سنت برای استانداری کردستان حسابی گرم است، با توجه به اینکه شما خود از اهالی این استان و سالها نماینده مردم بوده‌اید دیدگاه شما در این باره چیست؟

به نظر بنده هم دیگر وقت آن است که از همه ظرفیت‌ها و توانمندی‌های کشور از جمله توان و استعداد همه نخبگان اقوام و مذاهب کشور استفاده کنیم، همه متعلق به یک کشور هستیم و همه می‌خواهیم سربلندی این کشور و سعادت مردم را ببینیم؛ به همین دلیل در رابطه با احتمال انتخاب یک استاندار از بین مردم اهل سنت استان کردستان قویا موافق هستم و فکر می‌کنم باید سالها قبل‌تر اتفاق می‌افتاد که به هردلیلی اتفاق نیافتاده اما امیدوارم الان این مهم شکل بگیرد.

کردستان مملو از نخبگان و شایستگان بسیاری است که به خوبی می‌توانند از عهده این کار بر بیایند، من طی این سالها افراد مختلف و متعدد بسیاری از نخبگان کُرد اهل سنت دیده‌ام که به خوبی از عهده این پست بر می‌آیند بطور مثال آقای دکتر جلال جلالی‌زاده که سالهاست چه در کسوت نماینده مجلس و قبل‌تر در کسوت عضو شورای شهر و یا در این سالها به عنوان یک چهره سیاسی فعال و موثر در سطح کشور فعال بوده‌اند و نیز افرادی دیگر.

 

فراتاب - بطور کلی نظر شما درباره مقوله رفع تبعیض و محرومیت به دلیل برخی مسائل نظیر مذهب، جنسیت و ... که به نوعی در گفتمان آقای پزشکیان در انتخابات و نیز انتصابهای اخیر طرح شده است چیست؟

همانطور که اشاره کردم این کشور متعلق به همه ساکنان آن است و ایران زمانی به اوج قدرت و منزلتش می‌رسد که همه ما فارغ از هر اسم و رسم و جغرافیایی برای آبادانی و خدمت حضور داشته باشیم.

بایستی تاکید کنم که استان و فرهنگی که در خود الماس‌های گرانبهایی در تراز جهانی همچون پروفسور کوچر بیرکار دارنده مدال جهانی فیلتز که معادل نوبل است را در خود پرورش داده، بسیار طبیعی است که نخبگان و افرادی در سطح استاندار، وزیر و رئیس‌جمهور هم دارد!

 

فراتاب - به نظر می‌رسد مساله انتخاب استاندار به موضوعی اختلاف افکن بین نیروها و افراد و جریانهای مختلف سیاسی در کردستان تبدیل شده است، توصیه شما در این شرایط به فعالین سیاسی استان چیست؟

طبیعی هست به مانند بقیه نقاط کشور و مانند بحث انتخاب وزرا و مدیران ارشد که جریان‌ها و افراد مختلف سیاسی دست به رقابت‌های پنهان و آشکار می‌زنند و تلاش می‌کنند تا فرد مورد نظر خود را به کرسی وزارت برسانند در کردستان و میان کُردها هم برای پست استانداری رقابت برقرار باشد، البته امیدوارم این رقابت‌ها انشالله در بستر مناسب و اخلاقی باشد هرچه رقابت بیشتر باشد شانس انتخاب فرد مناسب‌تر هم بیشتر می‌شود.

 

فراتاب - حال برگردیم به استان کردستان، به نظر شما مهمترین اولویتهای مردم این استان از بعد مدیریتی و کاری در زمان فعلی چیست؟

کردستان استان بسیار خاصی است از یک طرف ظرفیت‌های بسیار بزرگی دارد اولا شهر سنندج هم یک شهر تاریخی - فرهنگی بسیار تاثیرگذار هم در ایران و هم در اقلیم کردستان است از طرفی دیگر یکی از سیاسی ترین شهرها و استانهای ایران بوده و هست. از نظر جغرافیایی کردستان در یک موقعیت ژئوپلتیکی خاصی قرار دارد هم یکی از کریدورهای مهم شمال به جنوب هست و هم کریدوری مهم بین ایران و اقلیم کردستان عراق. از نظر کشاورزی و معادن از استانهای غنی کشور هست و از نظر جذابیتهای طبیعی و فرهنگی و توریسم یکی از جذابترین استانهای کشور است اما متاسفانه تا بحال این ظرفیتها به دلایل مختلفی از جمله شرایط جنگی یا امنیتی و گاه برنامه های اشتباه استفاده نشده است و در نتیجه این استان بکر و با پتانسیل بالا با محرومیت ها و مشکلات بسیار زیادی مواجه است. از جمله عدم جذب سرمایه گذاری و توجه کافی و عدم تولد کار ... مناسب. یکی از پیامدهای این شرایط افزایش بیکاری و رشد پدیده کولبری است که واقعا هربار که کسی جانش را از دست می دهد یا بلایی سرش در این مسیرهای سخت می آید باعث ناراحتی عمیقم می شود. به همین دلیل نیاز هست هرچه زودتر برای رفع محرومیت و مشکلات جدی که وجود دارد اقدامات عاجل و شایسته ای برای استفاده هم از این ظرفیتها و هم افراد و نخبگان آن انجام داد.

 

فراتاب - با جود محرومیت و توسعه نیافتگی و متعاقب آن نمرات بسیار منفی در شاخص فلاکت اعم از بیکاری و ... باعث شده وضعیت این استان بسیار حاد باشد و میزان نارضایتی مردم نیز دو چندان شود، شاید یکی از علل مشارکت پایین مردم کردستان در انتخاباتهای اخیر همین مساله باشد، دیدگاه و تحلیل شما در این خصوص چیست؟

طبیعی است این مردم نجیب با این شرایط و مشکلات ناراضی باشند و ناراضایتی‌شان را به شکل و شیوه های مختلف نشان دهند امیدوار هستم همگی تلاش کنیم با کار زیاد و موثر از این مشکلات و نارضایتی ها کم کنیم.

 

فراتاب - به نظر شما از چه راهها و با در پیش گرفتن چه نوع استراتژیهایی می‌توان در زمان کوتاه‌تری و بصورت موثرتری چهره فقر و محرومیت را از استان کردستان زدود؟

کردستان هم نیاز به خون تازه در انتخاب مدیران و نخبگان شایسته و خوشفکر دارد، هم نیاز به توجه ویژه از مرکز و اختصاص بودجه های مناسب و آوردن صنایع مرتبط هست و هم می توان از طریق شرایط هم مرزی و رونق بخشیدن به ترانزیت بین المللی و بازارچه های مرزی و ... در زمان کوتاه تری به نتایج بهتری رسید.

 

در پایان اگر نکته ای مد نظر در این رابطه دارید در خدمت هستیم.

عرضی نیست جز آرزوی سعادت برای همه ملت ایران و موفقیت برای شما و همکارانتان در پایگاه خبری فراتاب

گفت‌وگو از سینا گل‌اندامی

بازنشر این مطلب با ذکر منبع «فراتاب» بلامانع است

نظرات
آخرین اخبار