کد خبر: 9229
تاریخ انتشار: 11 خرداد 1398 - 18:59
تازه های پزشکی:
محققان استرالیایی در جریان یک مطالعه جدید متوجه شدند، یک جهش ژنتیکی که بر ارتباط نورونی در مغز افراد مبتلا به اوتیسم تاثیر دارد موجب اختلال در عملکرد روده این افراد نیز می‌شود.

فراتاب _ گروه علمی: افراد مبتلا به اوتیسم اغلب از مشکلات روده‌ای نیز رنج می‌برند اما تاکنون هیچکس علت بروز این مشکلات را نمی‌دانست؛ اکنون محققان دانشگاه RMIT در استرالیا در جریان یک مطالعه متوجه شده‌اند، یک جهش ژنتیکی که بر ارتباط نورونی در مغز تأثیر دارد و این عامل که اولین بار به عنوان علت اوتیسم شناخته شد، باعث اختلال در عملکرد روده این افراد نیز می‌شود.

یافته این مطالعه، وجود یک سیستم عصبی روده - مغز را در افراد مبتلا به اوتیسم تأیید می‌کند؛ این کشف مسیر جدیدی را در تحقیقات برای ابداع درمان‌های بالقوه‌ای باز می‌کند که می‌تواند مسائل رفتاری مرتبط با اوتیسم را با هدف قرار دادن روده برطرف سازد.

محققان با اشاره به اینکه مغز و روده نورون‌های مشترک بسیاری دارند، اکنون برای اولین بار تأیید کرده‌اند که آنها جهش‌های ژنتیکی مرتبط با اوتیسم مشترک نیز دارند.

بیش از ۹۰ درصد افراد مبتلا به اوتیسم از مشکلات روده رنج می‌برند و یافته این مطالعه می‌تواند پیامد مهمی بر زندگی روزمره این افراد و خانواده‌های آنها داشته باشد.

محققان خاطرنشان کردند که براساس یافته‌های مطالعه، مشکلات روده‌ای افراد مبتلا به اوتیسم می‌تواند ناشی از جهش‌های ژنتیکی باشد که مسئول مشکلات مغزی و رفتاری در افراد مبتلا به اوتیسم هستند.

اوتیسم یا درخودماندگی، نوعی اختلال رشدی (از نوع روابط اجتماعی) است که با رفتارهای ارتباطی و کلامی غیرطبیعی مشخص می‌شود. علائم این اختلال تا پیش از سه‌سالگی بروز می‌کند و علّت اصلی آن هنوز ناشناخته است. به کسانی که این اختلال را دارند اوتیستیک یا درخودمانده گفته می‌شود. این اختلال در پسران شایع‌تر از دختران است. وضعیت اقتصادی، اجتماعی، سبک زندگی و سطح تحصیلات والدین نقشی در بروز اوتیسم ندارد. این اختلال بر رشد طبیعی مغز در حیطه تعاملات اجتماعی و مهارت‌های ارتباطی تأثیر می‌گذارد.

نظرات
آخرین اخبار