کد خبر: 6852
تاریخ انتشار: 2 آذر 1396 - 14:24
سازمان بین المللی کار اخیرا گزارشی در مورد رویکرد وضعیت اشتغال جوانان 2017 جهان را منتشر کرده و در این گزارش یادآور شده است که نسبت به سال 2009، زمان بروز بحران مالی جهانی، وضعیت اشتغال جوانان جهان بهبود یافته است.

سازمان بین المللی کار اخیرا گزارشی در مورد رویکرد وضعیت اشتغال جوانان 2017 جهان را منتشر کرده و در این گزارش یادآور شده است که گرچه نسبت به سال 2009، زمان بروز بحران مالی جهانی، وضعیت اشتغال جوانان جهان بهبود یافته است اما بیکاری پایدار و کمبود فرصت های شغلی با کیفیت همچنان دو عامل اصلی گریبانگیر جوانان در دستیابی به شغل های آبرومند است.

به گزارش سازمان بین المللی کار، این گزارش در شش قسمت منتشر شده و  ضمن ارایه داده های فراوان برای تحلیل کمیت اشتغال جوانان جهان، پیشنهاداتی نیز برای بهبود این وضعیت ارایه داده است.

آزیتا برار آواد (Azita Berar Awad) مدیر سیاست های اشتغالی سازمان بین المللی کار در نشست خبری این سازمان در ژنو جمعیت جوانان بیکار دنیا در سال 2017 میلادی را 35 درصد کل جمعیت بیکار جهان اعلام کرد و با اشاره به این که وضعیت اشتغال جوانان در سال 2018 نیز چندان خوشایند نیست گفت: "براساس آمار سازمان بین المللی کار، جمعیت جوانان بیکار در سال 2017 به 70 میلیون و 900 هزار نفر یعنی 1/13 درصد کل جمعیت جوان جهان رسیده است. گرچه این آمار نسبت به سال 2009 یعنی زمان بروز بحران مالی جهان بهبود یافته است اما نباید به وضعیت اشتغال جوانان در سال 2018 خوشبین باشیم."

در بخش دیگری از این گزارش نیز به پدیده هایی قابل ملاحظه مربوط به اشتغال جوانان اشاره شده است. به عنوان مثال، یکی از این پدیده ها تفاوت وضعیت پسران و دختران در بازار کار است. شاغلان جوان زن همیشه جزو اقشار ضعیف در بازار کار هستند و از لحاظ فرصت شغلی و دریافت آموزش به پای شاغلان جوان مرد نمی رسند. پدیده دیگر قابل ملاحظه درباره اشتغال جوانان درآمد پایین شاغلان جوان است. این پدیده با مفهوم "فقر با اشتغال" معرفی می شود. این نوع شاغلان گرچه کار می کنند و درآمد دارند اما درمد آن ها برای حفظ نوعی زندگی مناسب کافی به نظر نمی آید.

مدیر سیاست های اشتغالی سازمان بین المللی کار با ابراز نگرانی از این پدیده گفت:"اگر کمی به کیفیت شغل های جوانان توجه کنیم پی می بریم که در سال 2017 در کشوهای نوظهور و در حال توسعه، 160 میلیون جوان شاغل یعنی 39 درصد کل جمعیت جوانان شاغل در فقر به سر می برند. آن ها شاغلند و در شغل خود بسیار سختکوش هستند اما هنوز جزو قشر فقیر در سطوح متوسط یا پایین محسوب می شوند."

در بخش دیگری از گزارش تحلیلاتی مربوط به رویکرد آتی وضعیت اشتغال جوانان انجام گرفته است. در قسمتی از این گزارش آمده است: سه- چهارم جوانان شاغل جهان در بخش های اقتصادی غیررسمی از جمله اصناف مالی، تجارت و پزشکی و بهداشت کار می کنند و این نسبت بالاتر از نسل های گذشته است.

در این گزارش همچنین یادآوری شده است که جوانان در استفاده از فناوری های جدید برای امرار معاش ماهرترند. بسیاری از جوانان با استفاده از فناوری های جدید، از جمله اینترنت به اشتغال یا استارت آپ می پردازند

این گزارش همچنین نشان داده است، آموزش تاثیر مستقیم بر اشتغال دارد. افرادی که آموزش طولانی مدت تر داشته اند، زمان کم تر برای پیدا کردن کار صرف می کنند.

برر آواد همچنین توصیه کرده که سیاستگزاران، تاثیرات فناوری های جدید بر روش کار را تا حد امکان مد نظر قرار دهند.

در گزارش فوق همچنین تاکید شده است که هدف از این همه تلاش های توصیه شده محدود به ایجاد فرصت های اشتغال برای جوانان نیست، بلکه شامل ارتقای کیفیت شغل آن ها و فراهم آوردن کار آبرومند برای آن ها نیز می شود.

منبع: عصراقتصاد

نظرات
آخرین اخبار