کد خبر: 12448
تاریخ انتشار: 12 تیر 1403 - 17:37
گزارشی از حضور فعال کاندیداهای ریاست جمهوری و تبلیغات مجازی:
یکی از نکات طنز و پرتامل تبلیغات ریاست‌جمهوری استفاده گسترده‌ی کاندیداهای اصولگرایِ حامی طرح صیانت از فضای مجازی، از اپلیکیشن‌های فیلتر شده است!

فراتاب: در اینکه تبلیغات در فضای مجازی برای کاندیداهای ریاست جمهوری در عصر تکنولوژی از واجبات است، شکی نیست اما نکته قابل توجه در تبلیغات کاندیداها بستری است که در آن، این تبلیغات صورت می‌گیرد. رجال اصولگرا که خود از حامیان اصلی طرح صیانت از فضای مجازی و یا بعضا از پیشگامان این طرح بودند، برای تبلیغات خود، جذب رای نسل جدید و اکثریت مردم، دست به دامان همین اپلیکیشن‌های فیلترشده رفته و تبلیغات گسترده‌ای را در پیش گرفتند حرکتی که خود در تضاد با حمایت این افراد از طرح صیانت از فضای مجازی است.

چه کسانی در این امر پیشرو بودند؟

در این لیست امیرحسین قاضی زاده از آخر اولین، علیرضا زاکانی دومین، سعید جلیلی سومین و پرچم‌دار تبلیغات محمدباقر قالیباف بیشترین میزان تولید محتوا را به خود اختصاص داده‌اند. طبق گزارش‌ها، بیشترین میزان محتوای تولیدی کاندیداها در این اپلیکیشن‌ها در بازه زمانی ۱ تا ۲۱ خرداد متعلق به جلیلی و قالیباف بوده است.

بسترهای اصلی تبلیغات

سعید جلیلی در شبکه‌ی ایکس یا همان توئیتر سابق و اینستاگرام و محمدباقر قالیباف عمدتا در تلگرام بیشترین تولید محتوا را نسبت به دیگر رقیبان خود داشته‌اند در عین حال همه کاندیداها با صفحات رسمی با تیک آبی در شبکه‌ی ایکس فعالیت به لحظه داشته و در دور دوم نیز سعید جلیلی بطور مستمر این کار را ادامه می‌دهد.

آیندهنگری یا بی‌میلی

نکته قابل توجه دیگر، تبلیغات کم و محدود امیرحسین قاضی زاده و علیرضا زاکانی بود که خود باعث ایجاد شبهه‌ای در مورد انصراف این افراد می‌شد و خبر انصراف قاضی زاده و سپس زاکانی مهر تأییدی بر این شبهه شد.

طبیعتا این تضاد در شعار و در رفتار این کاندیداها می‌تواند از یکسو نشانگر شکست طرح‌های آنها برای ایجاد اینترنت ملی و بسترهای داخلی باشد و از سوی دیگر به مثابه عدم صداقت آنها از سوی مردم و منتقدین نامیده شود.

گزارش از نسرین خاکپور مهربانی – پژوهشگر حوزه‌ی سیاسی

بازنشر این مطلب با ذکر منبع «فراتاب» بلامانع است

نظرات
آخرین اخبار