به گزارش فراتاب، «سیدمحمدمهدی هادوی» در هفدهمین جلسه کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران درباره موضوع شرایط تحقق معافیت در حقوق ورودی ماشینآلات افزود: در بند «غ» ماده ۱۱۹ قانون امور گمرکی آمده است، معافیت مشمول ماشینآلاتی میشود که به تشخیص وزارت صمت دارای شرایط لازم هستند و وزارت صمت از سالها قبل اعلام کرده که معافیت حقوق ورودی ماشینآلات، مشروط بر این است که مشابه ساخت داخل نداشته باشد.
این مسئول وزارت صمت یادآور شد: در سالهای اخیر، مشروط کردن معافیت به نبود ساخت داخل، چالشهایی به همراه داشته و مشکلاتی از سوی متقاضیان واردات ماشینآلات مطرحشده است.
وی بیانداشت: کیفیت نامطلوب و قیمت بالای ماشینآلات داخلی، دیرکرد در زمان تحویل به متقاضی و نحوه اثبات نبود ماشینآلات ازجمله این مشکلات است.
هادوی با تشریح مزایای لغو معافیت حقوق ورودی ماشینآلات، بیانداشت: وزارت صنعت، معدن و تجارت متولی توسعه تولید در همه حوزهها شامل محصول نهایی، قطعات و مجموعهها، ماشینآلات و تجهیزات و مواد اولیه از معدن بوده و صنعت ماشینسازی نیز صنعتساز و نماد توسعه هر کشور است و وزارت صنعت با تشکیل معاونت ماشینآلات و تجهیزات بر حمایت از این حوزه اصرار دارد.
مدیرکل صنایع ماشینآلات و تجهیزات تولید وزارت صمت یادآور شد: البته لغو معافیت نباید موجب تشدید واردات ماشینآلات مستعمل شود، زیرا به تولید محصول قابل رقابت با محصولات خارجی در منطقه منجر نخواهد شد.
به گزارش فراتاب، در حالی وزارت صمت از تولید داخلی ماشین آلات معدنی حمایت می کند که شائبه هایی درمورد توانایی شرکت های داخلی در تامین نیاز معدنی ها وجود دارد و درست در شرایطی که بخش معدن نیازمند ماشین آلات جدید است لغو معافیت گمرکی مطرح می شود. امروز معادن در حال تبدیل به گورستان ماشین آلات هستند و این حوزه یکی از گلوگاه های اصلی توسعه در بخش معدن عنوان می شود.
بسیاری از معادن به ویژه معادن کوچک و متوسط امروز در تامین ماشین آلات مورد نیاز با مشکل همراه هستند و این موضوع تولید را دستخوش تغییر می کند.