چند درصد بازار بورس ایران در دست معدنی‌هاست؟ | فراتاب
کد خبر: 12028
تاریخ انتشار: 27 اردیبهشت 1401 - 16:40
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اکنون صادرات سالیانه بخش معدن و صنایع معدنی کشور به بیش از ۱۲ میلیارد دلار افزایش یافته و ۳۸ درصد ارزش بازار بورس ایران متعلق به شرکت‌های این بخش است.

به گزارش فراتاب، «وجیه الله جعفری» در نخستین همایش بوکسیت، آلومینا، آلومینیوم و توسعه پایدار اظهار داشت: برای افزایش ارزش افزوده در بخش معادن و صنایع معدنی، اجرای طرح‌های جامع صنایع فولاد، آلومینیوم، مس، طلا و زغال سنگ در ایمیدرو مورد توجه جدی قرار گرفته است.

وی بیان‌داشت: با توجه به رشد ارزش افزوده در زنجیره صنایع مختلف، اکنون صادرات صنایع معدنی کشور به بیش از ۱۲ میلیارد دلار افزایش یافته است.
معاون وزیر صمت خاطرنشان‌کرد: اکنون ۳۸ درصد ارزش بازار بورس ایران متعلق به شرکت‌های بخش معدن و صنایع معدنی است و ارزش افزوده این بخش در حدود هفت سال گذشته نزدیک به ۵۰ درصد رشد داشته است.
وی ادامه‌ داد: در حال حاضر در صنعت فولاد توسعه خوبی حاصل شده است، به‌طوری که در زنجیره صنعت فولاد هدف ما تولید ۵۵ میلیون تن محصولات فولادی در سال ۱۴۰۴ است.
جعفری اضافه‌کرد: اکنون در صنعت فولاد برای تولید ۴۴ میلیون تن ظرفیت سازی شده، در حالی که میزان تولید محصولات فولادی کشور هم اکنون به بیش از ۳۰ میلیون تن افزایش یافته است
وی تاکید کرد: سال گذشته برنامه ریزی برای توسعه صنایع بزرگ همراه با تامین آب و برق مورد نیاز مورد توجه قرار گرفت که در صورت تحقق این مهم، در آینده با مشکل تامین آب و برق در این صنایع بزرگ مواجه نخواهیم بود.
معاون وزیر صمت با بیان اینکه تامین برق برای صنایع و مجموعه های معدنی، یکی از مهمترین چالش های زیرساختی صنایع کشور است، بیان‌داشت: در حوزه تامین برق مورد نیاز شرکت‌های بزرگ برنامه ریزی هایی برای تولید ۱۲ هزار مگاوات برق توسط این صنایع از سال ۱۴۰۰ انجام شده و قراردادهای اولیه آن منعقد شده است .
جعفری همچنین به طرح های انتقال آب به مناطق صنعتی کشور اشاره کرد و گفت :به‌منظور تامین پایدار آب صنایع کشور ، علاوه بر استفاده از پساب صنعتی و آب های ژرف، راه اندازی خط انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به مناطق صنعتی در دست بررسی و اجراست .
وی به موضوع تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع آلومینیوم کشور نیز اشاره کرد و گفت: ذخایر مواد اولیه دیگری جایگزین اکسید در کشور وجود دارد که با استحصال آنها به تولید پایدار آلومینیوم در کشور خواهیم رسید .
معاون وزیر صمت همچنین به عقد قراردادهای فرامرزی و دریافت پروانه بهره برداری از برخی معادن در خارج از کشور اشاره کرد.

به گزارش فراتاب، در حالی رییس هیات عامل ایمیدرو از اقدامات صورت گرفته در حوزه تامین برق صنایع می گوید که نیروگاه های حرارتی سهمی 92 درصدی در تامین برق کشور دارند و امروز صنایعی ای همچون فولاد و سیمان در تامین گاز مورد نیاز با مشکل همراه هستند. درواقع تامین برق مستلزم توسعه در حوزه گاز است. برخی کارشناسان فعال در حوزه معدن و صنایع معدنی معتقدند، توسعه واحدهای فولادی سرعتی بیش از تامین زیرساخت ها داشته و امروز بحران انرژی می تواند برای شرکت های فولادی مشکل ساز شود.

انتهای پیام/

نظرات
آخرین اخبار