آمریکا برجام را اجرا نکند، دیدار دو جانبه ای هم وجود ندارد | فراتاب
کد خبر: 9809
تاریخ انتشار: 5 شهریور 1398 - 13:14
ظریف احتمال دیدار بین روحانی و ترامپ را رد کرد
در سفر بیارتز گفتم دیداری بین رئیس جمهوری ایران و ترامپ قابل تصور نیست. تا زمانی که آمریکا به جمع پنج بعلاوه یک بپیوندد و برجام را اجرا کند، در آن زمان هم گفت و گوی دو جانبه ای نخواهیم داشت.

ظریف: دیداری بین رئیس جمهوری ایران و ترامپ قابل تصور نیست

«محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران در واکنش به اظهارات مکرون رئیس جمهوری فرانسه مبنی بر آمادگی این کشور برای برگزاری ملاقات میان ترامپ و روحانی گفت: در سفر بیارتز گفتم دیداری بین رئیس جمهوری ایران و ترامپ قابل تصور نیست.

به گزارش فراتاب به نقل از ایرنا ظریف که به منظور دیدار و گفت و گو با همتای چینی خود از روز گذشته (دوشنبه) به این کشور سفر کرده است در پاسخ به سئوالی افزود:در سفر بیارتز گفتم دیداری بین رئیس جمهوری ایران و ترامپ قابل تصور نیست. تا زمانی که آمریکا به جمع پنج بعلاوه یک بپیوندد و برجام را اجرا کند، در آن زمان هم گفت و گوی دو جانبه ای نخواهیم داشت.
 وی تصریح کرد: اینکه مسئولان فرانسوی و آمریکایی ها در این زمینه چه گفت و گوهایی داشته اند به خود آنها بستگی دارد اما من در سفر به بیاریتز گفتم که دیداری با مقامات آمریکایی انجام نخواهد شد.

وی افزود: ما کاملا مشخص کردیم که دولت ایالات متحده و ترامپ، توافق هایی که به دنبال گفت و گوهای طولانی میان دو کشور بوده است را زیر پا گذاشته است و آنچه که اکنون ضرورت دارد انجام شود اجرای توافقات گذشته است و در این زمینه ما هنوز نشانه قابل توجهی از سوی دولت آمریکا ندیدم.

ظریف همچنین در مورد مذاکرات خود در بیارتز و قبل از آن در پاریس هم گفت: مذاکرات در مورد این بود که چگونه می توان با اجرای تعهدات طرفین، برجام را حفظ کرد و با توجه به اینکه ایران در سال های گذشته تمامی تعهدات خود را در برجام اجرا کرده و بعد از خروج غیر قانونی آمریکا و یک سال بی عملی اتحادیه اروپا به مواردی که در ماده ۳۶ برجام هم قابل اجرا بوده است اقدام کرده است چگونه می توان شرایط فعلی را به شرایط قبل برگرداند.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران افزود: در این نشست ها همچنین در مورد تعهدات و اقداماتی که اروپایی ها باید انجام دهند صحبت کردیم و گفت و گوهای خوبی هم بود.

ظریف تصریح کرد: متاسفانه اروپایی ها برای اینکه اقدامات و تعهدات خودشان را انجام دهند به برخی مجوزها از طرف آمریکا نیاز دارند که از نظر ما این وضعیت، شرایط خوبی را برای آینده روابط بین الملل نشان نمی دهد که کشورهای مستقل برای انجام اقدامات قانونی نیاز به اخذ مجوز از دیگر کشورها داشته باشند.

ظریف ظهر سه شنبه به وقت محلی، پیش از ترک چین به خبرنگاران افزود: در دیدار با همتای چینی علاوه بر مسایل منطقه ای، بین المللی و دوجانبه، در مورد اقداماتی که آمریکا علیه ایران و چین انجام می دهد گفت و گوهای خوبی داشتیم.

«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران عصر روز دوشنبه به وقت محلی در پکن با «وانگ یی» وزیر امور خارجه جمهوری خلق چین دیدار و در خصوص مهمترین مسائل دوجانبه، منطقه ای و بین المللی گفت و گو و تبادل نظر کرد.

ظریف در ادامه گفت و گوی خود با خبرنگاران، بحث در مورد شرایط خلیج فارس را از دیگر موضوعات مطرح شده در دیدار با «وانگ یی» عنوان کرد و گفت: امنیت خلیج فارس باید توسط کشورهای حاشیه خلیج فارس و همینطور کشورهایی که نیاز به نفت و منابع انرژی خلیج فارس دارند تامین شود آمریکا هیچ نقشی در خلیج فارس ندارد و هیچگاه حضور این کشور در خلیج فارس نتیجه ای جز نا امنی در این منطقه نداشته است.

او نقش ایران در طرح «یک پهنه - یک راه» (یک کمربند - یک جاده) را از دیگر موضوعات مورد بحث میان دو طرف اعلام کرد و گفت: کریدورهای جنوب - شمال، جنوب - غرب و شرق - غرب ایران می تواند در خدمت توسعه منطقه و ارتباطات بیشتر منطقه ای و جهانی باشد ایران از دیرباز در جاده ابریشم قدیم نقش محوری داشته است و در ابتکار یک پهنه یک راه هم نقش قابل توجهی می تواند داشته باشد.

ظریف افزود: در این ملاقات همچنین پیش نویس پیشنهادی ایران در مورد برنامه ۲۵ ساله روابط ایران با چین در راستای برنامه جامع اشتراک راهبردی ایران و چین که بین روسای جمهوری دو کشور به تصویب رسیده است را ارایه کردم.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران افزود: در این مذاکره در حوزه های مختلف همکاری ایران و چین مانند حوزه های فرهنگی، مردمی، امنیتی و نظامی، راه، سواحل مکران، فناوری و آموزش، پیشنهادهایی برای آینده روابط دو کشور در دراز مدت مطرح شد که در هفته ها و ماه های آینده بین همکاران ما مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

ظریف در مورد اهداف سفر به ژاپن هم گفت و گوهای قبلی که در جریان سفر «آبه شینزو» نخست وزیر ژاپن به تهران به صورت گرفت در این سفر پیگیری خواهد شد.

وی افزود: همچنین در این سفر دو روزه به توکیو، در مورد مشارکت فعال ژاپن در توسعه اقتصادی ایران و روابط دو جانبه گفت و گو خواهیم کرد.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در مورد سفر به مالزی هم تصریح کرد: در سفر مالزی هم در مورد همکاری های دو جانبه و مهمتر از همه در مورد همکاری های جهان اسلام بین ایران و مالزی و نقشی که دو کشور می توانند در موضوعات مهمی مانند فلسطین و قدس و سایر موضوعات جهان اسلام داشته باشند بحثو گفت و گو خواهد شد.

«محمد جواد ظریف» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران ظهر امروز (سه شنبه) به وقت محلی این شهر را به مقصد ایستگاه بعدی خود در توکیو ترک کرد.

ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران عصر روز دوشنبه در صدر هیاتی وارد فرودگاه پکن شد و از سوی مقامات این کشور و همچنین سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین مورد استقبال قرار گرفت.

ظریف قرار است بعد از ژاپن، روز چهارشنبه راهی مالزی شود.

 

نظرات
آخرین اخبار