کد خبر: 865
تاریخ انتشار: 24 فروردین 1395 - 07:20
در آستانه نشست تهران مطرح شد:
معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه کشورمان در گفت‌وگویی با اشاره به اینکه چهل‌وچهارمین اجلاس معاونین وزرای خارجه کشورهای حاشیه دریای خزر در طی هفته گذشته در روز سه‌شنبه و چهارشنبه در باکو برگزار شده است، اظهار کرد: حدود 22 الی 23 سال

به گزارش فراتاب ابراهیم رحیم‌پور معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه با بیان اینکه چهل و پنجمین جلسه این اجلاس در خرداد ماه سال جاری در تهران برگزار می شود گفت: طبق پیش بینی های صورت گرفته جلسه بعدی در کمتر از یکماه در آستانه قزاقستان برگزار خواهد شد.

به گزارش ایسنا، رحیم‌پورهمچنین با بیان اینکه طبق برنامه‌ریزی‌ در این راستا ت پایان سال 1395 و یا اوایل سال 1396 اجلاس سران در شهر آستانه برگزار می‌شود، ادامه داد: در این جلسات که تاکنون 44 جلسه آن برگزار شده است بر روی کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر بحث و گفت‌وگو شده است و قرار است این کنوانسیون تکمیل شود. وی افزود: درواقع درصدد هستیم که با تصویب این کنوانسیون بتوانیم آن را جایگزین دو توافقنامه‌ای بکنیم که در زمان شوروی تصویب شده بود. معاون وزیر خارجه کشورمان، با اشاره به نظرات پنج کشور حاشیه دریای خزر و اینکه بحث‌ها در این ارتباط در بخش‌های مختلفی دنبال می‌شود، گفت: تعدادی از این بندهای کنوانسیون تکمیل شده است و در مورد چند موضوع از جمله مساله خط مبدأ و تقسیم بستر و زیربستر دریای خزر بحث‌ها ادامه دارد و این مسائل هنوز مورد تفاهم قرار نگرفته است.

 

رحیم پور در ادامه به دستور کار چهل‌وپنجمین اجلاس معاونین وزرای خارجه دریای خزر در تهران اشاره کرد و گفت: در این نشست در مورد مسائلی مانند کشتیرانی، شیلات، ترانزیت و موضوعات باقی‌مانده دیگر بحث و گفت‌وگو خواهیم کرد و ما همه تلاش داریم که بحث کنوانسیون به جلو برود. وی با تاکید بر اینکه شعار کلی این است که این دریا باید دریای صلح و دوستی باشد و منابع آن به صورت عادلانه و منصفانه تقسیم شود و با توجه به ضوابطی که تعریف می‌شود باید در این ارتباط بین کشورهای مرتبط اجماع صورت بگیرد، گفت: جلسه باکو نیز جلسه خوبی بود. اختلاف‌نظر ویژه‌ای نبود و تعداد دیگری از بندهای کنوانسیون به تصویب رسید.

این دیپلمات کشورمان همچنین با بیان اینکه در مورد مسائلی که باقی می‌ماند تلاش این است که در جلسه وزرای خارجه و سران تفاهم ایجاد شود، به موضوع خط مبدأ اشاره کرد و گفت: برای موضوع خط مبدأ یک فرمول مهندسی در حقوق دریایی وجود دارد که براساس آن می‌توان عمل کرد. ما معتقدیم که باید در این روند حق و عدالت رعایت شود. رحیم‌پور در مورد درصدهایی که در رسانه‌ها در مورد سهم ایران در دریای خزر مطرح می‌شود نیز، گفت: آنچه که در رسانه‌ها مطرح می‌شود منطبق با قانون‌مندی نیست و باید براساس حق و عدالت و موضوع جغرافیا سهم هر کشوری مشخص شود.

تهران میزبان روسای جمهوری از کشورهای مختلف

وی همچنین با اشاره به برنامه سفر مسئولان ایران و کشورهای آسیایی در سال ۹۵ عنوان کرد: در مورد سفرهای آسیایی آقای روحانی در سال ۹۵ هنوز موضوع نهایی نشده است اما  از آسیا به ایران ما سفرهایی را در پیش رو داریم .در همین راستا مشخصا رئیس جمهور کره جنوبی  به ایران سفر خواهد کرد که تاریخ آن هم نهایی شده است. همچنین در مورد سفر نخست‌وزیر ژاپن صحبت‌های محدودی صورت گرفته است به نظر می‌رسد سفر رئیس جمهور اندونزی هم در سال ۹۵ انجام شود. صحبت‌هایی هم در مورد سفر نخست وزیر هند صورت گرفته است.. رحیم پور در خصوص آخرین رایزنی‌ها برای تحویل «اس-۳۰۰» نیز عنوان کرد:  توافق در مورد «اس-۳۰۰»  نهایی شده است. فکر می‌کنم قاعدتا همین روزها در مورد اولین محموله آن اقدام شود. به گزارش ایلنا وی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این سوال که آیا محدودیت‌های قطعنامه ۲۲۳۱ تاثیری در خرید تجهیزات نظامی دارد، خاطرنشان کرد: این قطعنامه در خرید اقلام نظامی ما تاثیری نخواهد داشت. ما تحریم تسلیحاتی نیستیم و بر اساس قانون بین‌الملل ما مشکلی در خرید تجهیزات نظامی و دفاعی نداریم. رحیم‌پور در ادامه به مذاکرات  صورت گرفته در مورد رژیم حقوقی دریای خزر اشاره کرد و گفت: بندهای دیگر این کنوانسیون هنوز باقی مانده است و مسائل باقی مانده بسیار مهم است و این مسائل در حال مذاکره است.

 

نظرات
آخرین اخبار