کد خبر: 6955
تاریخ انتشار: 12 آذر 1396 - 17:00
معاون شهرداری تهران خبر داد
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران از راه اندازی کتابخانه‌های دیجیتال در متروی تهران خبر داد.

ایسنا، مهندس محسن پورسیدآقایی امروز با حضور در جلسه شورای شهر تهران به سوالات اعضای شورا که هفته پیش مطرح شده بود پاسخ داد و گفت: یکی از سوالات اعضای شورا در جلسه قبل پیرامون بهسازی و ایمن سازی خط 7 مترو بود که باید اعلام کنم در صورتجلسه‌ منعقده با "سپاسد" مقرر شد که تا خرداد سال آینده مشکلات پیرامون اطفای حریق، احداث هواکش‌ها، سیگنالینگ و ... این خط مرتفع شود.

وی با بیان اینکه برای ایمن سازی خط هفت نیازمند 370 میلیارد تومان اعتبار هستیم، گفت: معاونت مالی شهرداری با بانک شهر جلسه داشته و مقرر شده که 100 میلیارد تومان از محل واگذاری زمین به بانک شهر اختصاص داده شود تا نسبت به تزریق منابع به این خطوط از سوی بانک شهر اقدام شود.

معاون شهرداری تهران با بیان اینکه یکی از سوالات اعضای شورای شهر بحث شرکت مطالعات جامع حمل و نقل بود گفت: در حال حاضر ارزیابی‌های لازم در خصوص تشکیل مجدد این شرکت در حال انجام است و کارشناسان دادگستری در حال بررسی آخرین صورت‌های مالی این شرکت هستند.

 

وی همچنین از تدوین برنامه‌ای برای فرهنگسازی در رانندگان تاکسی خبر داد و در عین حال گفت:‌ به مراکز علمی کاربردی در معاونت حمل و نقل اعلام کرده‌ایم که از پذیرش دانشجو به صورت مدرک گرایی خودداری کنند و صرفا در چهارچوب دوره‌های کوتاه مدت و تخصصی کار پیش برود.

وی همچنین از راه اندازی کتابخانه‌های دیجیتال در مترو خبر داد و گفت: این مهم در راستای ارتقای فرهنگ کتابخوانی است که با توسعه اینترنت در ایستگاه‌های مترو و در بستر موبایل این کتابخانه‌های دیجیتال ایجاد می‌شود.

پورسیدآقایی همچنین از ارتباط با نهادهای علمی برای بازتعریف پروژه‌های شهرداری خبر داد و گفت: در حال حاضر 15 قرارداد با دانشگاه‌های مختلف کشور پیرامون بررسی‌های علمی طرح‌ها منعقد شده و همچنین برای مطالعه طرح جامع حمل و نقل تهران با دانشگاه تهران و شریف رایزنی کردیم تا ابعاد مختلف این طرح جامع بررسی شود.

ماتریس ترافیکی تهران طراحی می‌شود

وی با بیان اینکه اعضای شورای شهر از ما خواسته بودند که نسبت به شبیه سازی ترافیک و تعیین چشم اندازها اقدام کنیم، گفت: شبیه سازی ترافیک بر اساس طرح جامع امکان پذیر نیست چرا که برای شبیه سازی ما نیازمند ماتریس سفر، مبدأ و مقصد، میزان عرضه و تقاضا و ... هستیم و در حال حاضر تیمی در حال تهیه ماتریس سفر هستند که با پیاده سازی داده‌ها می‌توان وضعیت ترافیکی پایتخت را در یک چشم انداز مشخص شبیه سازی کرد.

وی همچنین در خصوص وضعیت تاکسی‌های اینترنتی گفت: شهرداری تهران مخالف تاکسی‌های اینترنتی نیست و حتی به دنبال تقویت آنها هستیم اما دقت داشته باشید که طبق قانون شهرداری تهران مسئول هر گونه حمل و نقل در داخل شهر است و این در حالیست که این شرکت‌ها پیوندی با شهرداری ندارند و شاهد نابسامانی در این حوزه‌ها هستیم.

بحران کوچ تاکسی‌های شهرستانی به تهران

پورسیدآقایی با بیان اینکه 22 شرکت تاکسی اینترنتی در تهران فعال است که تنها دو مورد از آنها معروف شده، گفت: این در حالیست که فعالیت این شرکت‌ها پیامک‌هایی را نیز برای شهر دارد. چرا که ما شاهد بحران کوچ تاکسی‌های شهرستانی به تهران هستیم که می‌خواهند در این شرکت‌های اینترنتی فعالیت کنند.

وی با بیان اینکه دو برابر رانندگان تاکسی در این شرکت‌ها راننده فعالیت می‌کند گفت: این در حالیست که این رانندگان تا به حال دو بار تحصن کرده‌اند و می‌توانند بحران‌هایی را در شهر ایجاد کنند و از سوی دیگر ما نظارتی بر آلایندگی این خودروها نداریم و به عبارتی همه کارهایی که برای نوسازی تاکسی‌هایمان در راستای کاهش آلودگی هوا انجام دادیم همگی بر باد رفته است.

وی افزود: نباید فراموش کنیم که کنترل این گونه شرکت‌ها جزو الزامات قانونی شهرداری است.

 

پورسید آقایی همچنین در خصوص وضعیت دوچرخه سواری در پایتخت گفت: شهر تهران به مانند شهرهای اروپایی مسطح و خوش آب و هوا نیست و نمی‌توانیم از مدل دوچرخه سواری یکسره استفاده کنیم. بلکه باید کیلومتر اول و آخر سفر را همشهریان با دوچرخه طی کنند و سپس با اتصال آنها به سایر مدهای حمل و نقل از جمله اتوبوس و مترو سفرشان را پوشش دهیم.

وی با بیان اینکه سعی داریم که در محیط‌های دارای ظرفیت گردشگری و فرهنگی، استفاده از دوچرخه را ترویج دهیم، گفت: بر همین اساس در مناطق 6، 7، 11 و 12 به صورت پایلوت دوچرخه ایجاد شده است تا ببینیم چه دستاوردی داشته است.

معاون شهرداری تهران همچنین با بیان اینکه مناقصه بین‌المللی برای جذب سرمایه گذار خارجی اخذ شده است، گفت: همچنین مشاور هلندی اخذ شده است تا به شهرداری تهران در پیشبرد توسعه دوچرخه سواری کمک کند.

پورسید آقایی همچنین با بیان اینکه به دولت پیشنهاد داده‌ایم که برای حل مشکلات خط متروی 6 و 7 در دو مرحله 2000 میلیارد تومان اوراق مشارکت منتشر کند، گفت: در حال پیگیری این موضوع هستیم.

وی با بیان اینکه می‌توان با جذب مشارکت عمومی و خصوصی نسبت به توسعه امور در شهر اقدام کرد، گفت: در حال حاضر می‌توان از توان بخش خصوصی در توسعه مراکز معاینه فنی، پارکینگ‌ها و اتوبوسرانی استفاده کرد.

وی همچنین در خصوص جذب اعتبار خارجی، گفت: فاینانس برای خطوط 3، 6 و 7 در دست اقدام است که باید پیگیری شود. اما باید اعلام کنم که بیشترین مراوده ما در حوزه فاینانس با چین بوده که حداقل در 6 سال گذشته حتی یک ال سی فاینانس هم باز نشده است.

به گفته پور سید آقایی، احداث شرکت مجتمع‌های ایستگاهی به منظور بارگذاری بر روی ایستگاه‌ها بر اساس طرح جامع به منظور تامین هزینه‌های مترو در دستور کار قرار گرفته است.

هیچ پیمانکاری نباید از خودروی دیزلی فرسوده یا بدون فیلتر  استفاده کند

معاون ترافیک شهرداری تهران همچنین از برگزاری مناقصه 50 فیلتر دوده خبر داد و گفت: هر فیلتر دوده 40 میلیون تومان هزینه دارد که در حال حاضر در حال خرید 250 فیلتر هستیم اما به موازات این طرح مصوب کردیم که از این پس شرکت‌های خصوصی اتوبوسرانی را ملزم کنیم که خودشان فیلتر دوده بر روی اتوبوس‌ها نصب کنند و از سوی دیگر پرداخت شهرداری به آنها که بر اساس خرید خدمت است افزایش می‌یابد. همچنین بخشنامه دیگری به زودی صادر خواهد شد که در حوزه معاونت خدمات شهری هیچ پیمانکاری نباید از خودروی دیزلی فرسوده استفاده کند و باید بر روی تمام خودروهای دیزلی فیلتر دوده نصب شود و شهردار تهران هم تاکید داشته است که عوارض پسماند از شرکت‌هایی که فیلتر دوده بر روی خودروهایشان نصب شده با نرخ بیشتری انجام گیرد.

وی با بیان اینکه اعمال قانون در خودروهای دیزلی نیازمند وفاق ملی است، گفت: برخورد با خودروهای دیزلی تبعات اجتماعی زیادی دارد و این در حالیست که سن فرسودگی کامیون‌ها 20 سال اعلام شده اما پیشنهاد جدید ما این است که بر اساس قانون هوای پاک سن فرسودگی کامیون‌ها به 15 سال برسد. چرا که ما در حال حاضر با کامیون‌هایی مواجه هستیم که بالای 50 سال عمر دارند و شهرداری به تنهایی نمی‌تواند مانع تردد این خودروها شود.

 

معاینه فنی در تهران سختگیرانه تر شود

پورسید آقایی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه معاینه فنی جدید و ویژه‌ای در تهران شروع می‌شود، گفت: با اینکه قانون اجرای معاینه فنی ویژه را مصوب کرده بود اما هیچ کس زیر بار اجرای این مصوبه نرفته بود در حالیکه ما معتقدیم باید معاینه فنی در تهران سختگیرانه تر شود.

وی در ادامه به تردد موتورسیکلت‌های کاربراتوری در پایتخت اشاره کرد و گفت: وزارت صنعت به دولت فشار آورده و مجوز پلاک گذاری مجدد موتورهای کاربراتوری را اخذ کرده و این نشان می‌دهد برخی سیاست‌های کلان با محیط زیست همخوانی ندارد.

وی با بیان اینکه شورای شهر، شهرداری تهران را ملزم کرده بود که 2.5 میلیون تومان برای خرید موتور برقی وام دهد، گفت: این در حالیست که ما توانستیم برای 2000 موتور این اعتبار را فراهم کنیم و این 2000 موتور در قبال سه میلیون موتور کاربراتوری موثر نخواهند بود.

معاون ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه برای برقی کردن یک میلیون موتور نیازمند 2500 میلیارد تومان اعتبار هستیم، گفت: شهرداری باید از خودش شروع کند و بر همین اساس سعی داریم به کارمندان شهرداری برای استفاده از موتور و خودروی برقی وامی در نظر بگیریم.

نظرات
آخرین اخبار